Wanneer de zon schijnt is alles leuker
Voel jij je ook beter wanneer de zon schijnt? Wanneer je ’s ochtends de gordijnen open doet en het zonnetje schijnt zorgt dit meteen voor een goed humeur. Je hebt zin om te gaan picknicken in het park, een wandeling te maken langs het strand of naar een fijn festival te gaan. Nu de donkere koude dagen weer verdwenen zijn zorgt de warmte van het zonlicht voor een behaaglijk gevoel. De warmte van de zon kalmeert, verzorgt en troost ons. Het zorgt voor een instant blissful gevoel. In deze blog zet ik nog een drietal andere voordelen van zonneschijn op een rijtje.

Hier komen ze!

Beauty: Bye Bye Winterhuid
De zon geeft ons een mooie bruine kleur waardoor we ons beter voelen maar wat nog veel belangrijker is, is dat we onder invloed van de zon vitamine D aanmaken. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium zich beter hecht aan onze botten, waardoor deze sterker worden. Dit geldt ook voor onze haren en nagels.

Happiness: De zon is goed voor een Happy Mood
De warmte van de zon op onze huid doet ons goed en geeft ons troost. Daglicht zorgt ervoor dat we ons minder somber voelen en de zon is goed voor ons humeur! Door de invloed van de zon wordt het ‘geluksstofje’ serotinine aangemaakt. We vinden het fijn om op dagen wanneer de zon schijnt activiteiten te ondernemen en beginnen met een goed gevoel aan de dag. Niet voor niets is het aantal mensen dat aan depressies lijdt in landen waar de zon vrijwel niet schijnt erg hoog.

Lifestyle: We worden slanker
Nog een leuk weetje is dat we in de zomer minder eten dan in de winter. Hoe dit komt? Door de zon! Leptine is een hormoon dat aangeeft wanneer de maag vol zit. Bij weinig tot geen zonlicht wordt er weinig van dit hormoon aangemaakt waardoor we meer willen blijven eten. Bij veel zon wordt er dus meer letine geproduceerd waardoor de eetlust afneemt en je sneller een voldaan gevoelt hebt.

Doordat wij ons met een hoge factor beschermen tegen de invloeden van de zon lukt het ons lichaam vrijwel niet meer om vitamine D op te nemen. Terwijl dit een enorm belangrijke vitamine voor ons is en waaraan een groot aantal mensen tekort hebben. Even een kwartiertje de eerste zonnestralen opvangen kan geen kwaad en zorgt ervoor dat we de positieve effecten van de zon mogen ontvangen. Een bescherming is nodig wanneer je langer dan een kwartier aan het zonlicht wordt blootgesteld.

Follow the sun
Zonder de zon is er geen leven mogelijk op aarde. De zon zorgt voor onze biologische klok en een goed dag en nachtritme, maar bovenal is het belangrijk van haar te genieten op een verantwoorde wijze. Tenslotte duurt de zomer maar even. 

 

Deze blog is een bijdrage van Debbie.

“Bloggen is mijn passie. Ik schrijf over Art, Beauty, Food en Happiness. Ik wil graag dingen delen waar ik blij van word. Mijn motto is Love the Journey en dit doe ik graag samen met jou.

www.worldofbliss.nl