Een mooie, volle bos haar met zo min mogelijk producten? Dat kan. Less is more is mijn devies, want ik hou niet van het ‘helmeffect’ dat je door bijvoorbeeld te veel haarlak kunt krijgen.

Wassen

Je hebt vaak minder shampoo nodig dan je denkt. Ik kan mijn lange haar wassen met een heel klein beetje shampoo. Ik neem een hoeveelheid ter grootte van 2 euro, verdeel dat over mijn handpal- men en masseer mijn hoofdhuid zachtjes met de vingertoppen. Ik was alleen mijn hoofdhuid, bij het uitspoelen komt de shampoo door de rest van mijn haren.

Conditioning

Conditioner is alleen nodig voor de uiteinden van het haar; het oudste haar dat de meeste verzorging nodig heeft: dit zijn voor mij de laatste 10 centimeter. Ik verdeel het product eerst over mijn handen. Ik gebruik mijn vingers als kam en ontwar zo mijn natte haar. Ik laat het minstens twee minuten inwerken. Dan spoel ik het uit met lauwwarm water.

Masker

Negen van de tien keer gebruik ik daarna nog een masker voor extra voeding. Ook dat gebruik ik voor de laatste 10 centimeter van mijn haar. Het is een intensievere conditioner.

Serum

Als ik springerig haar heb, gebruik ik na de conditioner op handdoekdroog haar een serum vooral aan het uiteinde van het haar. Dat sluit de haarschubben en maakt het haar direct glanzender en beter handelbaar.

Fohn

Het haar moet handdoekdroog zijn voor je gaat föhnen. Ga niet wrijven met de handdoek, maar knijp je haar voorzichtig droog, anders beschadig je het. Maak dan een tulband van de handdoek zodat deze het water nog kan absorberen. Hang hierna je hoofd naar beneden en föhn het droog vanaf de hoofdhuid (dat noem ik de aanzet). Ga dan staan, hoofd in de normale stand/rechtop en föhn het met de haarrichting mee, dus naar beneden, anders gaan de haarschubben openstaan. Is je haar voor 90% droog, gebruik dan je föhn als styling tool.

Uit: Happy go Beauty van Tom Sebastian. Het Happy Go Beauty eBook kun je nu GRATIS ontvangen bij aanschaf van de hele BeautyBanceBook-serie!