In gesprek met Tom Sebastian & Anoeska de Wit

15 september 2023 1085 woorden 6 minuten

Hoe vind je de positieve flow terug wanneer je tot stilstand komt? Tom Sebastian in gesprek met Anoeska de Wit over de hoogte- en dieptepunten van het ondernemerschap – “Ik was gewend alles alleen te doen en bepalen, maar juist door samen te werken met een waardige sparringpartner wist ik weer stappen vooruit te maken.”

Anoeska de Wit is eigenaresse van BeautyStudio Anoeska de Wit uit Warmenhuizen. Ze begon na haar opleiding met een salon aan huis en wist deze afgelopen jaren uit te bouwen tot een bedrijf met een team die dagelijks voor klanten klaarstaat in de vier behandelruimtes, BeautyShop, visagiecorner en werkplek voor manicures van het bedrijf.

Tom Sebastian, business consultant, begeleidt bedrijven uit de beauty en lifestyle branche bij het zetten van de volgende stap. Voor de ambitieuze Anoeska de Wit zit ondernemen in haar bloed. Ze volgde haar vader in zijn voetsporen en besloot zichzelf na een ongeluk om te scholen en voor zichzelf te starten. Ze begon met haar schoonheidssalon Anoeska de Wit in een slaapkamer in het ouderlijk huis. Inmiddels is de BeautyStudio uitgegroeid tot een instituut met vier behandelruimtes, BeautyShop, visagiecorner en werkplek voor manicures. Inclusief enthousiast team. Groei loopt niet altijd over rozen, maar de ambitieuze ondernemer weet zichzelf bij tegenslag te herpakken en door te gaan in de mogelijkheden die er zijn.

Anoeska over haar bedrijf: “Ik vind het ondernemerschap heerlijk. Alle facetten die erbij komen kijken, zorgen juist voor een afwisselende werkweek. Ik ben graag bezig en doe het het liefst op mijn eigen manier. Een warme menselijke benadering vind ik daarbij enorm belangrijk. Zodra ik mijn gevoel in zakelijke keuzes negeer, stagneert m’n positieve flow.”

Tom Sebastian over de drive van Anoeska: “Dat enthousiasme en die gedrevenheid kenmerken Anoeska echt als ondernemer. Ze is enorm gemotiveerd om haar onderneming tot een steeds groter succes te maken. Die innerlijke drive is haar kracht en een fantastische drijfveer om obstakels te overwinnen en nieuwe doelen te halen. Vergeet daarbij niet haar veerkracht. Ze herstelt snel van teleurstellingen en durft te leren van fouten. Niet voor niets heeft ze al zulke mooie stappen kunnen maken met haar bedrijf en enorme groei gerealiseerd!”


Hoe het allemaal begon

Van nu spoelen we even terug naar toen. “Eigenlijk lag mijn opleiding in de paardensport, maar toen ik een ongeluk kreeg, heb ik de keuze moeten maken om me om te scholen. Tijdens mijn opleiding hoefde ik eigenlijk geen stage te lopen, maar omdat ik wilde zien hoe het in de praktijk werkte, ben ik toch in bedrijven mee gaan lopen. Hierdoor zag ik al snel hoe ik het anders zou willen doen. Meteen na de opleiding ben ik aan huis voor mezelf begonnen. Ik wilde – en wil nog steeds – geen massaproductie leveren, maar echt kwaliteit bieden aan de klant die bij ons komt. Ondanks dat we nu zo gegroeid zijn en er een team om mij heen staat, staat die persoonlijke benadering nog altijd voorop!”, vertelt Anoeska over haar start in de beauty branche.


Lessen uit het ondernemerschap

Iedere ondernemer legt zo haar eigen weg af, inclusief bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Hoe kijkt Anoeska naar de lessen die ze eruit heeft gehaald? “Ik denk dat ondernemerschap in je zit, maar goed ondernemen voor iedereen anders is. Het is echt één groot leerproces. Na de verhuizing van het bedrijf en alle investeringen die daarbij kwamen kijken, volgde de Coronatijd. Toen voelde ik op zakelijk gebied voor het eerst echt grote tegenslag. De wil om het goed te doen voor mijn team en klanten zorgde ervoor dat de situatie heel kwetsbaar voelde. Dat beangstigde mij. Ik heb er gelukkig voor kunnen zorgen dat we hier goed doorheen zijn gekomen. Die periode was erg confronterend, maar heeft mij juist sterker gemaakt. Ik moest leren reflecteren en de balans zien terug te vinden.”


Op zoek naar een waardige sparringpartner

De ambitieuze ondernemer besloot Tom in te schakelen toen ze in deze periode de positieve flow in het ondernemerschap kwijt begon te raken. “Voor iedereen was het natuurlijk een heftige periode. Zelf merkte ik dat ook. Het gevoel van verantwoording voor mijn team was groot en die druk bracht mij tot stilstand. Hoewel ik vanaf de start het altijd zelf gedaan had en alle zakelijke keuzes zelf maakte, voelde ik dat ik nu hulp nodig had om weer in de juiste flow te komen. In ons eerste gesprek knakte ik. Ik voelde even niet welke kant ik op wilde. Dat had ik eigenlijk nog nooit zo uitgesproken naar iemand. Het was het begin van een open gesprek over balans en ondernemerschap en onze samenwerking. In Tom heb ik een enorm waardevolle sparringpartner gevonden die mij bewuster leerde kijken naar de situatie, balans en datgene wat mij tegenhield.”

Tom Sebastian over de transformatie die hij bij de bevlogen ondernemer ziet: “De transformatie van Anoeska is opmerkelijk, omdat ze nu een duidelijke visie heeft en precies weet waar haar prioriteiten liggen. Voorheen had ze wat meer moeite om haar doelen te definiëren. Nu is ze vastberaden en zelfverzekerd in haar besluitvorming. Door haar heldere focus en bewustwording van wat echt belangrijk is, heeft ze een indrukwekkende verandering doorgemaakt. Anoeska heeft haar innerlijke kompas gevonden en is klaar om te navigeren naar een nog succesvollere toekomst.”


Ondernemen met je hart

Eén ding waar de twee ondernemers elkaar onder andere in vonden was het ondernemen met je hart en je verstand. Intuïtief ondernemerschap is erg kenmerkend voor zowel Tom Sebastian als Anoeska: “Laat je gevoel spreken en verzamel een waardevol team om je heen. Mijn vader is helaas jong overleden. Nu ik gelukkig steeds iets ouder word, komt het besef steeds meer dat ik juist ook nu moet genieten en niet alleen maar moet denken aan de toekomst! Samen met Tom werk ik toe naar meer vrijheid, zonder dat ik vandaag vergeet stil te staan bij wat er staat. Ik heb mijn flow weer gevonden. Dankzij de motivatie en stimulans van Tom ga ik nu weer volle kracht vooruit!”, sluit Anoeska enthousiast af. Tom Sebastian tot slot: “Anoeska houdt haar doelen en visie scherp voor ogen en is vastbesloten om succesvol te zijn. Ze heeft een duidelijke strategie en werkt gestructureerd aan het bereiken van haar doelstellingen. Ze zet alles op alles om haar bedrijf te laten groeien en bloeien, dat is precies wat haar zo’n sterke en mooie ondernemer in onze branche maakt!”

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*