Baas over je tijd

13 februari 2020 384 woorden 2 minuten

In het verleden liet ik dagen gewoon over me heen komen. Ik deed wat in mijn drukke agenda stond en wat er allemaal nog tussendoor kwam. Was ik bezig met iemand stylen moest ik ook nog een telefoontje aannemen (die nog aan een snoer in de muur zat). Zo gingen mijn dagen. Ik kwam altijd tijd tekort en ik voelde me opgejaagd. Tijd staat nooit stil en je hebt geen controle over tijd, dat dacht ik. Maar je kunt zeker wel controle krijgen over tijd. De tijd die jij besteedt aan zaken kun je gewoon managen.

Als ondernemer krijg je nu de hele dag whatsappjes, e-mails, messenger berichten, je wordt gebeld, allemaal zaken die tijd en aandacht vragen. Op den duur kun je overbelast raken als je het gevoel hebt dat je direct moet antwoorden. Het kost energie en je hoeft als ondernemer ook niet direct op alles te reageren

 

Time management

Ik wilde niet langer door de tijd geleefd worden en gestrest zijn, ik wilde baas zijn over mijn tijd! Ik ben me gaan verdiepen in Time Management en dat veranderde alles. Ik ben tijd die ik aan zaken besteed gaan plannen. Dag voor dag. Ik kijk bijvoorbeeld alleen doordeweeks naar mijn e-mail, twee keer per dag. Ik gebruik de app ‘stashed e-mails’ die ze vasthoudt en op een door mij gekozen tijdstip doorstuurt. Ik lees, reageer en archiveer de mails waar ik extra tijd aan moet besteden. Daar reserveer ik dan een apart uur voor die ja inderdaad, gepland staat in mijn agenda. Dan laat ik het los en kijk ik er niet meer naar tot de volgende dag. Dat geeft enorme rust en ruimte voor andere zaken.

 

Rust en ruimte

Zo ben ik steeds meer zaken gaan plannen en ik ben het ook echt leuk gaan vinden. Door wat ik ervoor terugkrijg. Mijn agenda is strak opgedeeld in tijdsblokken en door het plannen kreeg ik steeds meer vrijheid. Ik weet exact waar ik aan toe ben. Ik gun elke ondernemer de rust die het mij gegeven heeft. De tijd die ik ermee gewonnen heb, en dat is veel, besteed ik aan mij blijven ontwikkelen. In alle rust, want die heb ik nu.

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 reactie

  1. […] je er geen tijd voor hebt omdat je de hele dag druk bezig bent dan kun je meer tijd vrijmaken met Time Management. Met meer tijd kun je je uitstelgedrag doorbreken en krachtiger en stressloos ondernemen. […]