Bouw met klantkennis aan een duurzame relatie

1 juni 2021 402 woorden 3 minuten

Vaak weten we wel het een en ander van onze klanten. We kennen hun naam, weten wat ze doen qua werk en misschien ook wel hoe het gezin eruitziet. Maar ken jij ook echt de behoeftes van je klant? Investeer jij tijd en energie in het opbouwen van een duurzame relatie met je klant? Je kunt klantkennis gebruiken om een waardevolle relatie op te bouwen, waardoor je klant terugkomt. Durf andere vragen te stellen om erachter te komen wat je klant nodig heeft en hoe jij daarbij kan helpen!

 

Bouw aan een relatie

Klets jij vaak lekker weg met je klanten over koetjes en kalfjes? Bij een terugkerende klant leer je de klant afspraak na afspraak beter kennen. Je weet wat zijn vakantieadres is en welke hobby’s hij heeft, maar ben je wel eens dieper op zijn behoeftes ingegaan? Behoeftes waar jij bij kan helpen? Durf eens andere soorten vragen te stellen. Hoe meer je weet, hoe beter je hem kan helpen. Je creëert een vertrouwensband, waardoor iemand die ooit als een gewone klant bij je kwam, een vaste klant wordt die om de zoveel weken jouw zaak binnenstapt.

 

De waarde van een relatie met je klant

Een band hebben met je klant zorgt ervoor dat iemand bij je terugkomt en een vaste klant wordt. Stel jij helpt iemand uit zijn comfortzone te stappen door een nieuwe haarkleur te proberen die ze al zo lang wilde of wel het vertrouwen geeft om een bepaalde behandeling uit te voeren. Deze connectie levert je niet alleen een terugkerende klant op, maar ook een brand ambassador!

 

Positieve word of mouth

Brand ambassadors zijn extreem waardevol voor de groei van je klantenbestand. Ze zijn trots om klant te zijn van jou en vinden het heerlijk om hun netwerk te informeren over hun fijne kapper. Wanneer hij hoort dat iemand op zoek is naar een kapper, zal hij niet aarzelen om jou aan te bevelen. Erg waardevol, want je potentiële klant hoort zo direct goede ervaringen van iemand die hij vertrouwt.

 

Dus. Plan wat extra tijd in met je klanten en bereid wat vragen voor waarmee je de diepte in kunt gaan. Je zult zien dat er meer in zit dan alleen een praatje over de vakantie of de keuze voor een standaardbehandeling!

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*