In gesprek met Tom Sebastian & Daniëlle en Ingrid

17 juli 2023 1109 woorden 6 minuten

Tom Sebastian in gesprek met Daniëlle & Ingrid over krachten bundelen en het realiseren aan nieuwe gezamenlijke dromen – “Na 15 jaar een eigen koers gevaren te hebben voelden we dat dit een gouden kans was om verder te gaan.”

Daniëlle en Ingrid zijn trotse eigenaresses van HuidVisie in Vleuten. Beiden startten ooit met een salon aan huis, maar besloten een paar jaar terug hun krachten te bundelen. Inmiddels is hun bedrijf uitgegroeid tot een prachtig instituut gespecialiseerd in huidverbetering en zijn ze druk bezig met het opzetten van een tweede bedrijf. Hoe is het om na 15 jaar solo ondernemerschap te kiezen voor een partnerschap? Hoe vind je balans in drukte en ambitie?

Business consultant Tom Sebastian ondersteunt verschillende bedrijven uit de lifestyle en beauty business bij het zetten van de volgende stap. Vlak voor COVID uitbrak besloten Daniëlle en Ingrid de samenwerking met de consultant aan te gaan. Timemanagement, klanttevredenheid en winstgevendheid waren grote vraagstukken. “We hadden voor ons gevoel alles: een prachtig pand, een fijn team, een volle agenda, maar we werkten keihard. Onderaan de streep bleef er niet genoeg over om met een voldaan gevoel de werkdag af te sluiten. We wilden bovendien nieuwe stappen zetten”, vertellen Daniëlle en Ingrid. Inmiddels werken de ondernemers al enige tijd samen met Tom Sebastian. Over deze waardevolle samenwerking: “Tom heeft er onder andere voor gezorgd dat we COVID door zijn gekomen en nu een gezond groeiend bedrijf hebben waarmee we nieuwe dromen uit kunnen laten komen.”


Na 15 jaar een eigen salon samen verder

De dames stapten allebei al vroeg in het ondernemerschap. Hoe besluit je om na 15 jaar je eigen koers te hebben gevaren een intensieve samenwerking aan te gaan en samen een bedrijf te runnen? Ingrid en Daniëlle: “Anderhalf decennium lang hadden we allebei een eigen salon aan huis. Na twee zware jaren tijdens COVID waarin we al intensief samenwerkten, besloten we om een sprong in het diepe te wagen. Het voelde goed en we wisten mede door de moeilijke tijd wat we aan elkaar hebben. Het was nu of nooit! We besloten dezelfde koers te kiezen wat betreft ondernemen. Onze visies lagen al zo dicht bij elkaar dat dit een gouden kans was.”


Balans vinden

Elke ondernemer loopt zo tegen bepaalde uitdagingen aan. Zo ben je nooit klaar. Iets wat Daniëlle en Ingrid ook ervaren hebben. Balans vinden was een groot vraagstuk en een belangrijke reden om Tom in de arm te nemen. “We zijn allebei zo gedreven in ondernemen dat we onze passie niet als werk zien en dat maakt dat we bijna elke seconde van de dag aan ons bedrijf denken of kunnen werken.” Tom Sebastian: “Om die balans terug te vinden zijn we op verschillende vlakken in het bedrijf terug naar de basis gegaan. We namen de onderlinge tijdverdeling en prioriteiten onder de loep. Wanneer je je werkzaamheden beter kunt kaderen, kun je een deel afstoten naar je teamleden en het potentieel van het personeel beter benutten. Door hun nog beter te laten functioneren zijn processen een stuk efficiënter gaan lopen.” Ingrid: “Door Tom zijn we een stuk efficiënter gaan werken en hebben we processen beter in kunnen regelen. We vinden het daarbij belangrijk dat ons personeel met plezier elke dag naar het werk komt, dat ziet de klant ook.” Die gedeelde verantwoording gaat nu zo goed dat de ambitieuze ondernemers inmiddels een gezamenlijke vrije dag hebben ingeroosterd om ondanks al het enthousiasme echt even los te komen van het werk.


Ideale klantenbestand opbouwen

Efficiëntie is een katalysator voor succes en is een sleutelwoord in de samenwerking. Dat zit hem bijvoorbeeld ook in het bouwen aan het ideale klantenbestand. Door je niet te laten leiden door wie er op je af komt, maar wie je aan wilt trekken. “Zorg dat je klant past bij je visie. Klanten die bij je passen geven je energie en de kans om te groeien. Het is niet voor niets ontzettend belangrijk dat je communicatie past bij de identiteit van je bedrijf om de juiste mensen aan te trekken”, stelt Tom Sebastian. Ook Daniëlle en Ingrid moesten kritisch kijken om hun onderneming naar het volgende niveau te tillen. Daniëlle: “Het is belangrijk dat klanten mee kunnen groeien en passen bij onze nieuwe visie.” Bewust daarmee bezig zijn bleek een goede keuze en leidde tot meer succes en een positieve groei van de onderneming tot het instituut dat ze nu zijn.


Van twijfel naar actie

Twijfel houdt veel ondernemers tegen in wat ze eigenlijk zouden willen doen. Deze belemmering komt ook de dames van HuidVisie bekend voor: We waren allebei vroeger enorme twijfelkonten, maar als er iets was dat goed voelde, was het onze samenwerking. We voelden dat dit is wat we moesten doen. Nu kunnen we de stappen zetten waar we van dromen.”

Tom Sebastian vult aan: “Iedereen kan om leren gaan met twijfels en onzekerheden. Het kost tijd en oefening, maar het is belangrijk om vertrouwen in jezelf te ontwikkelen. Probeer te erkennen dat jij een waardevol persoon bent. Denk aan de kwaliteiten en vaardigheden die je bezit en benut deze. Wees bovendien trots op jezelf en wat je hebt bereikt. Het zijn belangrijke componenten om een positieve gedachtestroom op gang te brengen. Die groei ziet Tom ook in Ingrid en Daniëlle. “Ze hebben hun eigenschappen en competenties beter leren kennen en kunnen deze nu beter inzetten in hun bedrijf. Doordat zij ook elkaar ondersteunen en aanmoedigen om hun beste zelf te zijn, hebben ze meer vertrouwen geregen in hun zakelijke vermogen en zijn ze in staat geworden om uitdagingen op de juiste manier aan te pakken. Ze durven nu beslissingen te nemen die in lijn liggen met hun visie voor de toekomst.”

 

Nieuwe onderneming starten

Over de toekomst gesproken, er zijn nog dromen genoeg voor Ingrid en Daniëlle. “We zijn enorm tevreden met waar we staan, maar fantaseren natuurlijk ook verder. Zo zijn we momenteel druk bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf, naast HuidVisie. Hopelijk groeit dit – inclusief ons team aan fantastische huidprofessionals – komende jaren verder tot wat we nu voor ogen hebben.” Tom Sebastian sluit af: “HuidVisie kon zo groeien doordat Ingrid en Daniëlle groeien op persoonlijk en zakelijk vlak. Ze hebben mooie inzichten gekregen over het opzetten en runnen van een succesvol bedrijf, waarmee een mooie basis bij deze ambitieuze ondernemers is gelegd om nieuwe dromen uit te laten komen, zoals dit tweede bedrijf. Ik kan niet wachten om te zien waar ze over vijf jaar staan!”

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*