De grote schoonmaak (van binnen & van buiten)

5 april 2018 328 woorden 2 minuten

De lente staat ook bekend om ‘de grote schoonmaak’. Dat komt nog van vroeger toen bij het begin van dit seizoen de stofdeeltjes zichtbaar door het huis vlogen en alles werd uitgeklopt, opgeruimd en opgefrist. Maar dit is iets wat ook heel goed past in het bedrijfsleven.

Het is het moment om uit die grijze deken te komen en alles aan kant te maken in je bedrijf. Haal de spinnenwebben uit je hoofd en uit je bedrijf! Bereid je goed voor, plan een datum en bekijk of je het alleen doet of met je personeel. De grote schoonmaak moet ook echt groot, gordijnen, vloeren, matjes, plankjes, planten, alles wat met stof te maken heeft moet schoon en fris. Daarnaast kun je ook digitaal poetsen!, schoon je e-mail op, gooi oude bestanden weg, maak ruimte.

Bekijk je bedrijf vooral door de ogen van de klant. Wat zien ze als ze binnenkomen? Maak het rustig en fris. De uitstraling van je bedrijf straalt namelijk door op je klanten. En vergeet natuurlijk niet je etalage te vernieuwen. Laat je klanten zien dat jij klaar bent voor de lente!

Het mooie is namelijk, een fysieke grote schoonmaak is meteen ook een mentale grote schoonmaak. Als je bedrijf opgeruimd is denk jij simpelweg ook opgeruimder. Tijdens het proces van ordenen zal je zien dat je gedachten ook rustiger worden. Opruimen maakt je bedrijf schoon en je hoofd leeg.

Door de rust in je hoofd van het opruimen kun je tijd voor jezelf nemen. Ga lekker in bad, ontspan, ga met de hond wandelen. Vrije tijd is erg belangrijk, zo kom je tot jezelf. Je zult zien dat je weer ruimte krijgt in je hoofd voor nieuwe ideeën en plannen. Dat niet alleen je bedrijf maar ook jij weer opgefrist en gemotiveerd bent!

En dat is goed voor jou, voor je klanten en voor je beauty business!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

2 reacties

  1. Tom Sebastian schreef:

    Wat goed Joyce! Zo te horen ben je al druk bezig geweest. Met zoveel ervaring weet je natuurlijk ook precies hoe het werkt. Groeten van Tom

  2. Joyce van Deuveren schreef:

    Hardstikke goed,

    ik ben er al bijna klaar mee, salon schoon, geverfd en opgepoetst. Staat fantastisch. Website wordt totaal vernieuwd.Maar ik zit n.l al 50 jaar in het vak. Naar het omlaag krijgen van de kosten gaan we kijken, dat zal ook wel lukken.