De kracht van een goede eerste indruk online

24 augustus 2021 441 woorden 3 minuten

Stel, je bent op een huizensite aan het scrollen en je oog valt op een prachtig kasteel. Met hoge verwachtingen rijd je naar het opgegeven adres, maar daar aangekomen blijkt het driehoog achter te zijn, is het een stuk kleiner dan op de foto’s en zijn de vervallen gedeeltes door de fotograaf vakkundig buiten beeld gezet. Teleurgesteld en een desillusie rijker stap je naar binnen of keer je misschien wel direct om. Het is goed om je te realiseren dat in deze tijdsgeest ook jouw klant online al een eerste indruk over jou en je bedrijf vormt. Nog voordat hij of zij een stap binnen heeft gezet, heeft hij een beeld en verwachtingen van jou.

 

Kracht van de eerste indruk online

Wie we online zijn, is een belangrijk verlengstuk geworden van wie we zijn als persoon en als bedrijf. Wanneer nieuwe klanten op zoek gaan naar een goede kapper of schoonheidsspecialiste, zullen ze hun zoektocht waarschijnlijk (een deel) digitaal doen. Wat zien ze zodra ze op jouw website tussen de zoekresultaten in Google klikken? Het is belangrijk dat je online een eerlijk en vooral realistisch beeld schetst over wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. Het voorkomt teleurstelling en zorgt er bovendien voor dat je de juiste waardevolle klanten aantrekt.

 

Online identiteit

Welke sfeer straalt je website uit en wat laat jij zien? Staan er alleen stockfoto’s op? Stockfoto’s zeggen niets over wie jij bent als persoon of bedrijf en daardoor komen de bezoekers niet in contact met jou. Ze voelen geen persoonlijke sfeer en kunnen zich nog geen goed beeld vormen van je salon en identiteit. Vaak zoeken klanten een match, iets waar ze zich fijn bij voelen en waar ze hun belangrijke waardes in terugzien. Investeren in professionele foto’s kan zich daarmee dubbel en dwars terugbetalen om online een realistisch plaatje te laten zien.

 

Waarom kiest een klant voor jou?

We kunnen niet iedereen binnenlaten en ook niet van iedereen een vaste klant maken. Iedereen is anders en hecht aan andere dingen waarde. Zo zal iedereen zo zijn eigen dingen belangrijk en waardevol vinden in een beauty onderneming. Een snelle behandeling, een glas prosecco, een persoonlijk praatje of iemand die uitgebreid de tijd neemt. Door je online identiteit aan te passen op wie jij bent en waar je voor staat, trek je de klanten aan die bij jou passen. Door online een realistisch beeld te schetsen, vergroot je de kans op een succesvolle match en daarmee ook een nieuwe vaste klant!

 

 

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*