De snelweg naar succes

27 juni 2019 480 woorden 3 minuten

Iedereen heeft potentie voor succes. Op zakelijk en persoonlijk gebied. Succes ligt namelijk altijd verborgen in jezelf. De weg naar succes bestaat eigenlijk maar uit het beantwoorden van twee vragen. Maar dat zijn dan ook meteen twee serieuze vragen: Wie ben ik en wat wil ik?

 

Wat wil je echt?

Je wilt niet alleen succesvol zijn of een voetdruk achterlaten. Je wilt van betekenis zijn geweest, het uiterste uit jezelf hebben gehaald. Je wilt niet op je 80e terugkijken en denken aan alles wat je had kunnen doen en niet hebt gedaan. Je hebt een visie nodig, een doel. Eén die jij kiest. Want als jij niet doelgericht kiest in het leven, kiest het leven voor jou.

Mijn visie is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar ik eerst de beste visagist van de wereld wilde zijn en aan uiterlijke schoonheid wilde werken, zo merkte ik dat dit opeens geen voldoening meer gaf. Door mijn persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen jaren, mijn intuïtie en ondernemerservaring merkte ik dat ik ontzettend graag andere ondernemers wil helpen hun zaak tot volle bloei te brengen. Dat dit mijn juiste pad is, dat dit is wat ik écht wil en dat dit is waar nu mijn waarde ligt.

 

Succes is een keuze

Om je doel te bereiken is het daarom belangrijk dat je altijd blijft monitoren of wat je doet voldoening geeft, je het maximale uit jezelf haalt en of je de juiste waarde biedt. En dan komen die twee vragen weer om de hoek kijken. Wie ben ik en wat wil ik? Blijf die vraag geregeld aan jezelf stellen, blijf altijd bij jezelf, houd voor ogen wat je wilt bereiken en durf risico’s te nemen om daar te komen. En kom je er niet uit? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij zodat we samen kijken hoe jij kunt groeien.

Elke ervaring is er om van te leren en te groeien.  En als je wilt groeien zul je ook fouten maken en leer je hiervan. Fouten maken hoort erbij. Als jij je richt op wat je wilt en daarin gelooft dan zal succes daar een logisch gevolg van zijn. Succes mag. Succes is goed. En ook succes heeft een keerzijde.

 

Durf te groeien

Je zult niet altijd aardig gevonden worden. Mensen zullen niet altijd blij voor je zijn. Er zal afgunst zijn. Omring je daarom met mensen die ook willen groeien. Die zullen jou je succes gunnen. Als jij je blijft omringen met mensen die stilstaan en niet met succes kunnen omgaan kom jij niet tot volle bloei. Durf te groeien, durf daarom los te laten.

De keuze voor succes begint bij jou. Jouw keuzes creëren wie jij bent en creëren jouw succes. Jij bepaalt de weg. Succes!

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*