In gesprek met Tom Sebastian & Evelyn Buijsen

17 april 2023 1099 woorden 6 minuten

Evelyn Buijsen is trotse eigenaresse van Haarstudio Jean-Pierre, een kapsalon die al bijna 100 jaar in de familie zit. Daarnaast lanceerde de ambitieuze ondernemer pasgeleden Take It Eve, een uniek beauty vending machine concept, waardoor je op reis nooit meer zonder je favoriete beautyproducten hoeft te zitten. De vending machine zorgt voor fijne beautyproducten én professioneel advies op locatie. Door belemmerende gedachten los te laten wist ze ruimte te vinden om haar droom te verwezenlijken.

Tom Sebastian begeleidt als business consultant ambitieuze ondernemers en bedrijven in de lifestyle en beauty business bij het zetten van de volgende stap. In de meest onzekere tijd van haar ondernemerschap ontmoette Evelyn Tom: “Mijn belemmerende gedachten vertelden me eerst nog dat hij echt niet op een kapster uit een klein dorpje zat te wachten. Maar dat liep even anders. Dankzij onze samenwerking zit ik nu in een heerlijke flow met mijn bedrijven en heb ik mijn droom voor Take It Eve durven en kunnen realiseren.” Tom Sebastian over hun samenwerking: “Die onzekerheid is nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Ze heeft haar belemmerende gedachten los kunnen laten en zoveel overwonnen, waardoor ze in korte tijd een prachtig, vernieuwend concept heeft weten neer te zetten.”

 

Met de paplepel ingegoten

We kunnen wel stellen dat het kappersbloed door de aderen van Evelyn raast. Haarstudio Jean-Pierre in het Brabantse Kruisland is al bijna 100 jaar een begrip in de regio. “Het vak is bij mij echt met de paplepel ingegoten. Ik ben de derde generatie in de salon, waardoor nu een bijzonder jubileum in zicht komt. In 2000 ben ik eerst een VOF aangegaan met mijn ouders, vijf jaar laten nam ik het stokje zelf over en ben ik als eenmanszaak verdergegaan.”

 

Passie weer terugvinden

De lockdown is voor veel ondernemers in onze branche een uitdagende, onzekere tijd geweest. Toch durfde Evelyn juist toen de beslissing te maken om te investeren in een samenwerking met de ervaren business consultant. “Tijdens een Instagram Live behandelde hij mijn vraag en kwamen we in contact. Zijn reactie gaf mij meteen zo’n enorme boost. Dankzij onze gesprekken vond ik mijn kernwaarden en mijzelf weer terug. Zonder te overdrijven is hij voor mij echt een lifesaver geweest. Hij had mij in no time weer back on track. Ik voelde de passie voor mijn werk weer, had zin om te leren en vond mijn enthousiasme als ondernemer terug. Ondanks alle uitdagingen van die periode. Zaken, personeel, problemen, uitdagingen, dromen. In onze samenwerking voel ik de ruimte om alles te bespreken.”

Tom Sebastian over hun samenwerking: “In het begin merkte ik dat Evelyn veel last had van belemmerende overtuigingen. Terugkijkend op afgelopen 1,5 jaar zie ik een enorme groei die zij heeft doorgemaakt. Ze is zich nu veel bewuster van zichzelf en zekerder van haar zaak. Ze zit lekkerder in haar vel en heeft meer ruimte en tijd voor het ondernemerschap, haarzelf en nieuwe dromen. Het is mooi om te zien hoe ze nu bewust haar eigen pad aan het bewandelen is!”

 

Balans tussen zakelijk en privé

Het ondernemerschap gaat altijd door en daardoor kan balanceren tussen zakelijk en privé voor veel ondernemers een uitdaging zijn. “Succes zit hem voor mij in doen wat ik leuk vind en mijn klanten zelfvertrouwen bieden. Maar ook in zelf kunnen groeien en mezelf ontwikkelen. Werk gaat door, maar ik wil er ook een leuk leven van kunnen bekostigen!”, deelt Evelyn over de ultieme balans. “Die balans is zo belangrijk voor de korte en lange termijn. Ruimte heb je ook nodig om mooie dingen te laten ontstaan. Plus minder werken betekent niet automatisch dat je een stapje terug moet doen met je bedrijf of je succes. Door je tijd slimmer in te delen en optimaal gebruik te maken van bepaalde kansen kun je zoveel meer vrijheid voor jezelf creëren”, vult Tom Sebastian aan.

 

Perfectionisme parkeren

Perfectionisme heeft de ondernemer in het verleden weleens in de weg gestaan. Evelyn: “Perfectionisme en faalangst waren vroeger lastige thema’s voor me. Het was een proces om daar doorheen te komen. Natuurlijk voel ik het nu soms nog wel eens, maar ik heb er beter mee om leren gaan. Ik veroordeel mezelf nu niet meer zo hard. Toen dacht ik vaak ‘wie zit er nou op mijn idee te wachten?’ Ik focus me nu juist op mijn leergierigheid en blijf bewust openstaan voor mijn eigen gedachten en dromen. Het zorgt voor meer vertrouwen dat het goedkomt. En zo niet, dan is het ook oké om het los te laten. Met perfectionisme om leren gaan, is eigenlijk een kwestie van jezelf een nieuw perspectief aanleren.”

“Heel veel ondernemers kampen met perfectionisme. Als je je eenmaal realiseert hoeveel tijd het kost en inziet dat een 7 of 8,5 ook heel mooi is, kan je het beter loslaten. Perfectionisten werken zichzelf tegen door veel tijd te besteden aan micro managen en alles maar perfect krijgen. Je kan echter niet alles perfect krijgen. Dat is bovendien ook saai. Een ondernemer mag een eigen identiteit laten zien, inclusief flaws, de dingen die niet helemaal perfect zijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat klanten sneller een connectie met je voelen. Je laat zien dat je ook maar een mens bent”, adviseert Tom Sebastian over hoe je perfectionisme kan leren parkeren.

 

Nieuwe dromen verwezenlijken naast een succesvolle zaak

Wanneer het pad je in het leven één kant op brengt, zegt dit niet dat er niet nog een aftakking kan komen. Ook Evelyn liep met een nieuw business idee rond. Tijdens een van haar gesprekken met Tom besloot ze het op tafel te gooien. “Dankzij het vertrouwen dat ik voel in onze samenwerking durfde ik mijn idee van Take It Eve met hem te delen. Ik miste in hotels vaak de mogelijkheid om aan goede beautyproducten te komen. Na wat marktonderzoek en gesprekken met mijn klanten hoorde ik meer gelijkwaardige verhalen en kreeg ik steeds meer de bevestiging dat ik dit idee verder uit moest gaan werken. Samen met Tom heb ik de stappen durven en kunnen zetten en nu staat de eerste vending machine in Nederland!”

Tom Sebastian over deze stappen: “Evelyn heeft de gedachtestroom van wat andere mensen zouden vinden achter zich gelaten, waardoor ruimte is ontstaan voor dit soort mooie ontwikkelingen. Samen hebben we gekeken hoe we dit idee vorm konden geven. Ze heeft het echt op eigen kracht gedaan. Ik kan niet wachten om te zien hoe dit concept en Evelyn de komende jaren Nederland en Europa gaat veroveren!”

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*