Geld willen verdienen, is dat slecht?

19 september 2019 387 woorden 2 minuten

Op de een of andere manier heeft geld verdienen in Nederland een slechte naam. Het staat gelijk aan egoïsme, kapitalisme en het wekt vaak negatieve emoties op. Geld willen verdienen zeg je eigenlijk al niet snel. Mensen schamen zich er snel voor.

Er wordt in verschillende landen heel wisselend over geld verdienen gedacht. Kom je bijvoorbeeld in Nederland bij een bedrijf in een BMW aanrijden, dan is de gedachte snel dat je de klant teveel berekend. Kom je in Duitsland in een BMW aanrijden, dan word je als succesvol gezien, doe je je werk blijkbaar erg goed en willen ze graag zakendoen. Twee totaal verschillende opvattingen over geld.

 

Benader geld positief

Er is helemaal niets mis met geld willen verdienen. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Je kunt met geld hele mooie dingen realiseren. Geld is ook een energie die zorgt voor een wisselwerking tussen mensen en moet geen angstfactor zijn of iets waar je je voor schaamt. Want dan hou je de flow van geld naar jou toe tegen. Als je geld verdient en goed voor jezelf kunt zorgen dan groei je ook. Spirituele denkwijzen hebben mij geleerd dat als je negatief over geld denkt je ook minder te besteden krijgt. Het is daarom goed om geld in gedachten positief te benaderen. Geld is goed en geld mag.

Ik doe zelf verschillende projecten die mij aan geld niets opleveren. Ik heb verschillende projecten gedaan om mensen te helpen: het daklozenproject in Amsterdam, het look good feel better programma en ik heb hulpprojecten gedaan in Cambodja en Afrika. Ik kreeg daar ontzettend veel energie van. Het voelt heel goed om mensen te helpen en iets terug te doen. Je hoeft zeker niet altijd iets voor geld te doen. Je kunt ook iets voor een goed gevoel doen.

 

Go with the (cash)flow

Maar de realiteit is wel dat ieder mens geld nodig heeft. Dus mag je positief over geld denken en je mag het willen verdienen. Voor mij is een positief leven de juiste balans vinden tussen geld verdienen en belangeloos teruggeven.

Hoe denk jij over geld? Realiseer je je dat je gedachten over geld ook bepalen hoe geld op jou reageert? Go with the (cash)flow!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*