Het moment voor succes

13 juli 2021 443 woorden 3 minuten

Het moment van succes is mooi, maar we vergeten vaak dat er bij iedereen een weg aan voorafgaat die niet altijd zichtbaar is. Voordat mensen succes boeken, kunnen zij te maken hebben gehad met tegenslagen. Misschien zelfs met mislukkingen. Er komt altijd wel een keer een moment waarop je je afvraagt: “Waar ben ik aan begonnen?” Gevoed door onze omgeving kunnen we flink twijfelen aan ons eigen kunnen en maken we vaak genoeg de keuze om bij tegenspoed op te geven. Zonde, want in de praktijk ligt succes vaak één stap verder dan het punt waarop je zou mislukken!  

 

Tegenslagen verslaan

Succes komt vaak niet zonder slag of stoot. Hoe ga je om met tegenslag? Gooi je de handdoek in de ring wanneer je idee onmogelijk lijkt of zet je toch nog even door? Mislukking kun je zien als een bedriegster met een scherp gevoel voor ironie. Zie het als iemand die je laat struikelen wanneer succes binnen handbereik is. Ondernemen is vallen en weer opstaan. Iedere tegenslag draagt het zaadje van een groter voordeel in zich. Zie het als een les en gebruik de ervaring als brandstof op weg naar jouw succesmoment!

 

Succes is niet onmogelijk

Ik krab mezelf altijd even achter mijn oren als mensen ‘nee’ zeggen. Wat is daar de onderliggende gedachte van? Succes is pas onmogelijk als jij stopt. Vaak heb ik mijn successen te danken aan het feit dat ik bij tegenslag niet opgeef, maar juist deskundig advies inwin bij mensen die ik hoog heb zitten en die op mijn golflengte denken en ondernemen. ‘Nee’ is geen optie. Nee kan altijd nog. Het is natuurlijk wel belangrijk om je enkel door de juíste meningen te laten beïnvloeden en je niet door elke mening te laten pakken. Je hebt zelf alles in huis om een eigen beslissing te maken. Als je feiten of informatie nodig hebt van anderen om je te helpen, verzamel dan de gegevens van de juiste personen. Gebruik wat je nodig hebt en trek je eigen plan!

 

Succesformule

Wat mij betreft bestaat een succesformule uit een idee waar je in gelooft en wat je voor je kunt zien, het aannemen van de juiste houding en het houden van je ogen op het doel! Het moment voor succes is niet altijd makkelijk en je hoeft het ook niet alleen te doen. Zorg er daarom voor dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Want geloof mij, elk succes is ooit begonnen bij een goed idee van iemand. Misschien wel het jouwe!

 

 

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*