Hoe daag je jezelf uit om te blijven leren?

15 februari 2022 510 woorden 3 minuten

Zelfstudie is een vast punt op mijn agenda. Blijven leren vind ik belangrijk voor mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Hierdoor leer je nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en blijf je jezelf uitdagen. Bovendien is het een belangrijke katalysator voor groei. Stop je met leren, dan stop je met groeien. Als je iets te lang doet, kan de focus makkelijk verschuiven van ontwikkeling naar het automatisch afwerken van je dagelijkse verantwoordelijkheden.  

 

Waarom het zo belangrijk is om je te blijven ontwikkelen

Wees je bewust van wat ontwikkeling met je doet. Als je iets leert, voel je je goed en dat zorgt voor de nodige gelukshormonen. Je tilt kennis en vaardigheden naar een volgend niveau en mag daar trots op zijn. Ik merk dat mijn energiepeil daalt en ik tot stilstand kom als ik niet blijf leren. Wanneer ik mezelf uitdaag, heb ik ook direct meer inspiratie om mijn klanten uit te dagen en enthousiasmeren om ook zelf vol energie de volgende stap te zetten. Je hersenen hebben deze prikkels nodig. Noem het brain exercise. Je moet jezelf mentaal net zo goed onderhouden als dat je ook fysiek voor je lichaam zorgt. Blijf jezelf mentaal uitdagen om signalen en kansen op te blijven pikken voor jezelf en je klanten. Voor mij is ontwikkeling persoonlijk een belangrijk punt op de lijst met doelstellingen die ik voor mezelf heb gesteld dit jaar.

 

De leraar komt op je pad wanneer je hem nodig hebt

Kansen komen niet voor niets op je pad, maar je moet er wel voor openstaan. Blijf up-to-date van wat er speelt in je branche en wees je bewust van welke belangrijke zaken jij eruit kunt plukken voor jouw bedrijf. “Je leraar komt op je pad wanneer je hem nodig hebt”, zegt men ook wel. Online zijn er gelukkig een hoop mogelijkheden om uit je ondernemersbubbel te stappen en je te omringen met professionals. Zo ook tijdens de Week van de Beauty Professional die zeven februari van start gaat. Tijdens deze week bundelen we belangrijke kennis, trends en ontwikkelingen uit de branche in vijftien online masterclasses die je gedurende je werkdag kunt volgen. Met deze week willen we ondernemers de kans geven een leermoment aan te pakken en hun ontwikkeling voor 2022 een boost te geven!

 

Plan je leermomenten

Vroeger stond leren en naar school gaan mij tegen, omdat het een verplichting was. Nu vind ik het juist interessant om nieuwe dingen te blijven leren. Voor dit jaar heb ik dan ook al de nodige blokken in mijn agenda gepland waarin ik ga werken aan mijn ontwikkeling. Als ik dit soort ontwikkelingsmomenten niet in mijn agenda inplan, weet ik dat het aan mij voorbijgaat. Tijdens deze momenten ga ik nieuwe boeken lezen, documentaires kijken, cursussen of (online) seminars volgen. Kennis is overal, het is vaak een kwestie van aanpakken, plannen én doen! Plan jouw moment in en daag jezelf bewust uit kennis op te doen over zaken waar jij meer over wilt weten.

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*