Hoe ga je om de invloed van seizoenswisselingen op je business?

3 oktober 2017 553 woorden 3 minuten

Als ik aan de komende herfst denk, dan voel ik nattigheid en denk ik aan felle wind. Lekker met Juul (mijn hond) wandelen over het strand tijdens een winderige dag, het veranderen van de kleuren om ons heen. Langzaam aan trekken we ook meer aan en worden onze dikkere jassen van stal gehaald. Een nieuw mode seizoen staat voor de deur.

Wanneer je goed voorbereid de herfst in gaat, sta je met een flinke voorsprong aan de vooravond van de winter. Voor veel (beauty) ondernemers zijn de natte weken gevreesd, ze zijn bang dat hun omzet achterblijft wanneer nat en guur weer mensen binnenhoudt. In deze blog deel ik een aantal praktische handvatten die je in kunt zetten als beauty ondernemer zodat jij goed voorbereid het seizoen van de gouden bomen in gaat.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende scenario’s:

Tijd om te reflecteren

De herfst is bij uitstek perfect voor reflectie. Ga eens het bos in, en, vertraag een moment je tempo. Kijkt eens vanaf een afstandje naar de afgelopen periode. Wat is goed gegaan, wat kan beter. Wat wil je verbeteren en hoe ga je dat aanpakken? Maak een plan voor een succesvolle herfst, bedenk wie je daarvoor wilt inschakelen en wat je nodig hebt om dit goed neer te zetten. Wil je kennis inschakelen, je team uitbouwen of zelf je expertise uitbouwen? Een slimme timing om in te zetten op je strategie.

Vooruitwerken

Ook kun je rustige momenten inzetten om je (online) zichtbaarheid prioriteit te geven. In de dagelijkse gang van zaken is daar vaak minder ruimte voor. Wanneer het wat rustiger is en je inspiratie weer de ruimte krijgt kun je deze weken benutten om te bouwen, interessante acties te denken en content te creëren. Maak je al gebruik van een inspirerende nieuwsbrief? Werk vooruit en maak voor de komende maanden interessante mails, Facebookberichten en Instagramupdates. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Kijk eens in je netwerk wie je hiermee kan helpen.

Werken aan een groter klantenbestand

Wil je je klantenbestand vergroten? Maak deze plannen dan in deze periode. Bedenk acties die inhaken op het seizoen. Zoals je weet is de herfst een vochtigere periode en dat heeft invloed op de mode, haar en huid. Help je klanten om hier op de juiste manier mee om te gaan. Bedenk toffe acties rondom je business, hoe creatiever hoe beter.

Hulptroepen inschakelen

Zijn er belangrijke werkzaamheden blijven liggen of zijn er werkzaamheden waar je simpelweg niet goed in bent. Neem deze periode dan om daar een oplossing voor te vinden. Schakel hulptroepen in die zaken uit handen nemen die wel nodig zijn om je business goed te runnen en te laten groeien.

Verzamel een team om je heen waar je blindelings op kunt vertrouwen en op kunt bouwen. Werk aan duidelijke taakomschrijvingen, zodat het helder is wie wat doet en wie welke verantwoordelijkheden heeft. Empower je team zodat ze zich ook gesterkt voelen om hierin verantwoordelijkheid te tonen. Je hoeft het niet allemaal zelf meer te doen, bedenk wat je strategisch gezien wel zelf kunt doen voor de groei van je business, maar ga na wat anderen kunnen doen voor je, zodat jij je handen vrij hebt voor de doorontwikkeling.

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*