Intern gebabbel

11 juli 2019 533 woorden 3 minuten

Ken je dat interne gebabbel? Je bent je er vaak niet eens bewust van, maar vanaf het eerste moment dat je wakker wordt ben je in gesprek met jezelf. Als ik vroeger wakker werd begon ik meteen in mijn hoofd een waslijst op te stellen van dingen die ik moest doen. Ik was al moe voordat de dag begon. Zelfs als ik in gesprek was met iemand anders luisterde ik soms niet meer omdat mijn interne gebabbel het overnam.

 

Allesbepalende gedachten

Dit intern gebabbel heeft meer macht dan je denkt. Het bepaalt hoe jij in het leven staat, hoe jij denkt, hoe jij over anderen denkt en het bepaalt óók jouw succes. Het grote gevaar van intern gebabbel is dat er vaak ongewenste aannames insluipen waar je onbewust overtuigd van raakt: ‘Ik kan dit niet’, ‘Het gaat toch mis’, ‘Ik durf het niet aan’. Dit soort gedachten gaan dan je pad bepalen. Ze zijn niet op de voorgrond maar ze zijn er wel. Het zijn verraderlijke gedachten die jouw realiteit creëren. En die je nergens brengen.

Eén van mijn ongewenste aannames in mijn hoofd was dat ik ervan overtuigd was dat ik nooit mijn lange haar kon afknippen. Dat dit mijn identiteit was, dat ik niet meer herkend zou worden, dat het mijn handelsmerk was. Allemaal overtuigingen die totaal niet waar bleken. Sterker nog, ik kreeg na het afknippen van mijn haar hele positieve reacties. Hieruit blijkt maar weer dat je je niet altijd moet laten leiden door je eigen gedachten. Ze zijn niet altijd waar.

Ik heb voordat ik mijn haar afknipte mijn gedachtenpatroon veranderd. Ik ben op een andere manier naar mijzelf gaan kijken. Mijn kracht zat niet in mijn haar, maar in mensen aanvoelen, advies geven, energieën aanvoelen. En dat is altijd zo geweest. Het afknippen van mijn haar voelde dan ook als een bevrijding en was grappig genoeg een grote groei!

 

Herken en doorbreek

De kunst is om je bewust te worden van je negatieve denkpatronen en ze te doorbreken. Om dit te leren kun je een vrijblijvende afspraak met mij maken. Je creëert namelijk je eigen realiteit met je gedachten. Waar jij overtuigd van bent, gebeurt. Als jij jezelf aanpraat dat iets niet lukt, je iets niet kunt, iets niet gaat gebeuren zal dit ook zo zijn. Als jij overtuigd bent dat je zult slagen, succesvol zult zijn, waarde zult bieden, dan is dit zo.

 

De weg naar succes ligt open

Het stemmetje wat het tegendeel beweert zal er altijd zijn. Maar je hoeft er niet naar te luisteren. Het is slechts een beschermingsmechanisme van de natuur. Als waar je nu bent volgens je verstand comfortabel en veilig is, zal het je altijd weerhouden om verder te gaan.

Realiseer je dat. Het verstand zal je altijd weerhouden van risico’s en dus groei. Als je niets doet, zal er ook niets veranderen. Jij bent meer dan alleen je verstand. Als je dat beseft kun je verder, dan weet je dat het slechts gedachten zijn, geen waarheid. Dan ligt de weg naar groei en succes open.

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*