In gesprek met Janneke Staring & Tom Sebastian

29 november 2022 1152 woorden 6 minuten

Janneke Staring (43) staat als gedreven huidexpert aan het roer van een van de beste praktijken voor huidverbetering en verzorging in Nederland: Just Skin in Amsterdam. Dankzij haar doortastende, resultaatgerichte aanpak en kennis dankzij haar vele opleidingen, helpt ze haar klanten aan een stralend gezonde huid. Van puber met acné huid tot de A-list uit Amsterdam-Zuid; haar klantenkring is even veelzijdig als zijzelf en reizen vanuit heel Nederland naar de praktijk om een behandeling te ondergaan.

Tom Sebastian werkt als business coach voor bedrijven in de lifestyle en beauty business, Janneke was één van Tom’s eerste klanten in 2017 en ze hebben al veel pieken samen meegemaakt. Janneke Staring startte in 1998 in de beauty branche als assistente van Hanna Hakze, waar ze haar passie voor huidverbetering nog verder aanwakkerde. Na flink wat kennis en ervaring opgebouwd te hebben, startte ze in 2011 met succes haar eigen praktijk: Just Skin. Inmiddels een begrip in de wereld van huidverbetering, waarbij sommige klanten zelfs al meer dan 20 jaar in haar praktijk komen. Hoe doet ze het?

 

De reden om een eigen bedrijf te starten

“Iedere ondernemer begint om een eigen reden en legt zo haar eigen weg af. Dat je voor jezelf begint, hoeft bovendien niet te betekenen dat je alles alleen moet doen. Sterker nog, door met collega’s of mensen die het pad al eerder hebben bewandeld samen te werken kan je je bedrijf sneller op de rit krijgen”, zegt Tom. Janneke: “Ik help iemand graag door eerlijk en oprecht te adviseren. Cliënten komen bij ons met uiteenlopende huidproblemen, zoals acné en littekens. Vaak hebben ze al veel geprobeerd, daarom is goed, doortastend advies des te belangrijker om in mijn praktijk écht goede resultaten te halen. Ik wil altijd voor de beste hulp en resultaat gaan.” Die enorme passie voor het vak zorgde ervoor dat Janneke besloot haar eigen praktijk te starten. “Eigenlijk mede doordat cliënten me stimuleerden om voor mezelf te beginnen, omdat ik zoveel passie voor mijn werk heb en altijd een harde werker ben geweest.”

 

Als ondernemer ben je nooit klaar

“Het ondernemerschap brengt ook zo zijn uitdagingen met zich mee, waaronder de balans vinden tussen werk en privé. Er is altijd wat te doen in de praktijk”, vertelt Tom. Inmiddels zo’n vier jaar geleden was het vinden van een goede werk/privé balans een belangrijk punt op de agenda toen Janneke bij Tom kwam. Hoe vind je ontspanning en een gezonde balans tussen je to do lijst en privéleven? Janneke: “Ik heb daar eigenlijk altijd wel moeite mee gehad, maar kan er dankzij de tips van Tom veel beter mee omgaan. Ik heb meer balans gevonden, al blijft het een persoonlijke uitdaging. Zeker nu ik ook een dochter van 1,5 jaar heb. Het is soms lastig, maar doordat ik van Tom handvatten heb gehad om taken beter te delegeren aan mijn personeel kan ik meer tijd vrijmaken en bewust bewaken voor mijn dochter en mezelf.”

 

Succes is meer dan je omzet

“Ondernemen gaat vrijwel altijd gepaard met uitdagingen. Gelukkig staat succes aan de andere kant van de medaille en maakt die waardering alle hobbels op je pad de moeite waard. Het mooie is dat de definitie van succes voor iedereen anders is”, stelt Tom. Voor Janneke zit succes bijvoorbeeld in de resultaten die de behandelingen opleveren. “Ik zie hoe blij mensen de deur weer uitgaan en terugkomen. Sommige van mijn vaste klanten zie ik al meer dan 20 jaar! Dat is de ultieme waardering voor m’n werk.”

“Janneke zet zo meteen een mooi voorbeeld hoe succes verder gaat dan die hoge omzet van afgelopen maand. Natuurlijk moet er per saldo een bedrag binnenkomen, maar de definitie van succes zit hem voor mij vooral dat jij je goed voelt in je bedrijf. Dat je de vrijheid voelt om de dingen te doen die je blij maken. Het ultieme gevoel van succes is niet uit te drukken in vijf of tien eigen zaken of flink wat nullen voor de komma. Het ultieme succesgevoel zit in jezelf”, vult Tom aan.

 

Bewust durven groeien als ondernemer

 “Succes gaat gepaard met hard werken en soms ook met angsten overwinnen. De afgelopen vier jaar heb ik Janneke flink zien groeien. Ze is veel bewuster geworden van de energie die ze stopt in de prioriteiten voor haar bedrijf. Ze durft veel meer naar buiten te treden en te laten zien wie ze is. Zij is zo’n unieke, enorm vaardige professional en zo goed in d’r vak dat ze een belangrijk onderdeel van haar merk vormt. Ze verdient die prominente rol en het schetst tegelijk bijvoorbeeld op social media een belangrijk beeld waar mensen zich mee kunnen identificeren. Die shift hebben we moeten maken en dat betekent soms ook angsten loslaten”, vertelt Tom over de samenwerking tussen de twee ondernemers.

 

Angsten loslaten

“Vroeger beangstigde me de stap om ondernemer te worden eigenlijk al heel erg. Door de stimulatie van anderen heb ik het toch gedaan en is het zo gegroeid”, deelt Janneke over haar eerste stappen en ontwikkeling als ondernemer. “Wanneer mensen mij over angsten vertellen vind ik het belangrijk om de vinger erop te leggen waar het écht vandaan komt. Met Janneke kwamen we er vaak tijdens onze gesprekken al achter of het echt een reële kwestie is waar aandacht naar toe moest, of dat ze juist door moest gaan en het moest parkeren. Dat jij als leider van je bedrijf alleen aan het roer staat, betekent niet dat je als ondernemer het ook helemaal alleen moet doen”, zegt Tom en vervolgt: “Met een sparringpartner die in de branche werkzaam is en van de hoed en de rand weet, is het een stuk makkelijker om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.”

 

Uitdagingen overwinnen en verder dromen

Ondernemen betekent ook altijd blijven dromen. Janneke wenst hierin vooral stabiliteit: “Als ik zelf kijk naar de grootste overwinningen van afgelopen tijd is het toch ook wel het doorkomen van de Corona lockdowns. Wat was dat een enorm spannende tijd. We hebben echt veel in moeten leveren, net als iedereen in onze branche denk ik zo. De stabiliteit komt stukje bij beetje weer terug in de zaak na die rare tijd. Nu durf ik weer te dromen en verder te bouwen samen met mijn personeel en cliënten. We zijn op de goede weg en die lijn wil ik komende jaren doortrekken.”

 

Advies aan jezelf

“Welk advies zou jij jij jongere zelf eigenlijk hebben gegeven?”, vraagt Tom ter afsluiting aan Janneke. “Geloof in jezelf! Het is zo’n belangrijk onderdeel van ondernemershap. Wees minder bang om bepaalde stappen te nemen. Het is komt eigenlijk altijd goed als jij je goed voelt over het werk dat je aflevert en eerlijk bent naar jezelf toe en de mensen om je heen!”

 

 

 

Weten wat Tom voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*