Je energie boekhouding

25 juli 2019 445 woorden 3 minuten

Als je meer geld uitgeeft dan er binnenkomt, krijg je schulden en raak je uit balans. Als het om geld gaat denken we altijd goed na waar we het aan uitgeven en of er wel genoeg terugkomt. We willen de juiste balans houden en meer binnenkrijgen dan eruit gaat.

Je denkt nu waarschijnlijk dat deze blog over geld gaat maar het gaat over iets wat veel belangrijker is dan geld, namelijk jouw energie. Want hoe zit het met jouw energie? Is die in balans, komt er net zoveel binnen als eruit gaat?

 

Geld en energie

Stel dat geld gelijk staat aan jouw energie. Zoals je met geld een vast budget hebt, heb je ook in je lichaam een vaste hoeveelheid energie die verbruikt kan worden. De hersenen gebruiken hier in verhouding het grootste gedeelte van. Dat is belangrijk om te weten omdat de gedachten die we hebben niet altijd productief zijn of positief. We besteden veel van onze energie aan zorgen en negatieve gedachten, die ons niets brengen. Die energie is verloren en je krijgt er niets voor terug. Sterker nog, we creëren met deze gedachten negatieve beelden die we door er zo sterk aan te denken tot onze realiteit maken. Je zorgen maken is in feite realiseren wat je niet wilt. Hoe meer waarde je toekent aan een negatieve gedachte, hoe meer deze realiteit wordt.

 

De kracht van jouw gedachten

Het is dus heel belangrijk om je bewust te worden van de kracht van je gedachten, wat ze je aan energie kosten en wat ze teweegbrengen. En er zorgvuldig mee om te leren gaan. Ik kan je hier altijd bij helpen, maak daarvoor een vrijblijvende afspraak.

Want als er veel energie uit gaat, maar er komt niets binnen, raak je uit balans. Wees je daarom bewust van je kostbare energie en sta bij elke gedachte die je hebt even stil. Levert deze gedachte mij iets op? Ga ik me hierdoor beter voelen of kost het me alleen energie?

 

Positieve way of life

Als jij jouw energiebalans moest opmaken, hoeveel verspilde energie zou je dan hebben ten opzichte van goed gebruikte energie? Als je nu de kracht van negatieve gedachten kent, besef dan vooral ook de kracht van positieve gedachten. Kies er daarom voor positief te denken. Bouw je eigen leven met positieve gedachten. Jij bent de baas over jouw gedachten. Je bent altijd sterker dan je denkt en met je juiste mindset breng jij niet alleen je energie in balans, maar creëer je een positieve way of life. En dan gaat de rest vanzelf.

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*