Je onzekerheid de baas

8 maart 2018 290 woorden 2 minuten

Elk mens heeft onzekerheden en vaak staan deze in de weg van je persoonlijke groei, maar ook de groei van je bedrijf. Iedereen worstelt met onzekerheid maar de één kan het beter maskeren dan de ander.

Ook ik heb mijn onzekerheden, zelfs tijdens het schrijven van deze blog heb ik gedachten als ‘zal mijn content wel goed over komen, kan ik mijn gedachten wel goed verwoorden’. Onzekere gedachten heeft iedereen.

Je onzekerheden zijn altijd je eigen gedachten die je dwars zitten. Het mooie is, daar hoef je niet altijd naar te luisteren. Ben je bijvoorbeeld bang om naar netwerkborrels te gaan, vind je al die mensen intimiderend en zie je er tegenop dat je jezelf moet introduceren? Heb je gedachten zoals ‘ik kan dit niet, ik durf dit niet’? Bedenk dan dat veel van die mensen ook die gedachten hebben gehad en zij staan daar ook en presenteren zichzelf, zelfverzekerd.

Dat is het punt. Je hoeft niet zelfverzekerd te zijn om zelfverzekerd over te komen. Fake it and you’ll make it! Wist je bijvoorbeeld dat als je je mond in de stand van een glimlach zet, je ook daadwerkelijk vrolijker wordt! Zo word je ook meer zelfverzekerd als je besluit dat te zijn. Je hoeft niet te luisteren naar je eigen negatieve gedachten. Focus op je doel, wat je wilt bereiken, negeer je negatieve gedachten en gooi je onzekerheden overboord. Creëer positieve gedachten, je bent een succesvol ondernemer, je hebt heel wat te bieden en je bent het waard. Je zult merken, wat je uitstraalt trek je aan en dat heeft een positief effect op jou, je klanten en je beauty business!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 reactie

  1. Mirna schreef:

    Thxs💋
    Ik zou graag willen dat ik die stap durf te nemen.
    Pfff……onzekerheid en loslaten, het is nu bij mij echt een GROOT ding.
    Ik baal van mijzelf op dit moment.