Jij bent je eigen business als ondernemer – own it!

16 juli 2017 712 woorden 4 minuten

De afgelopen maanden staan bij mij in teken van gesprekken met beauty ondernemers voor de GROW SUPPORT. Wat krijg ik veel energie van gepassioneerde ondernemers, zeker als het gaat om ambities waarmaken. Het inspireert mij iedere keer weer om door te blijven groeien en te investeren in ontwikkeling.

In deze gesprekken gaat het vaak niet eens meer om keiharde cijfers en resultaten, maar om balans, vitaliteit en genieten van dat wat je doet. Wat ik de afgelopen tientallen jaren heb geleerd is dat ondernemen niet alleen maar keihard knallen is in je salon, maar om in de juiste flow komen op alle gebieden van je leven.

Om te kunnen groeien tot nog meer succes is het van belang dat jij als ondernemer zelf in balans bent en blijft. Dit klinkt misschien allemaal wat ongrijpbaar maar dat maakt het niet minder waar. Natuurlijk moeten de cijfers goed zijn en gaat het in ons vak om tevreden klanten. Maar een succesvolle beauty onderneming runnen is meer dan een goede omzet. Ik heb ontdekt en om me heen gezien dat het verschil tussen een salon en een topsalon zit in hoe de ondernemer in zijn of haar business staat. Jij bent immers je business.

Je kan alleen maar goed voor je onderneming (en alles wat daarbij komt kijken) zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Wij zijn vanuit ons vakgebied zo gewend om te zorgen voor anderen. Dienstbaar te zijn. Je klanten een prettig gevoel te geven. Ze de beste versie van zichzelf te laten zijn. Wij zien de schoonheid in de ander en laten deze nog beter tot haar recht komen. Maar hoe makkelijk is het dan om jezelf te verliezen?

Ik zie veel topvrouwen en mannen om me heen die door de jaren heen zichzelf stukje bij beetje verliezen. Zichzelf als laatste prioriteit geven en al het andere op nummer een zetten. Als er gebieden zijn in je leven die wat minder goed gaan is het juist belangrijk om deze aandacht te geven. Zogezegd water te geven. Niet te negeren en dood te laten gaan in de brandende zon. Waar de zomer voor groei en bloei staat, gun ik je dat ook in jouw business.

Wanneer je vanuit een stevig fundament wilt bouwen aan jouw ideale leven en business, geef dan ook voldoende aandacht aan deze gebieden in je leven:

TIJD EN RUIMTE RESERVEREN VOOR JEZELF

Wanneer je een blik neemt in je agenda, hoe ziet deze er dan uit? En wanneer je kijkt naar inspanning en ontspanning, afspraken voor anderen en voor jezelf, hoe maak je hierin de balans op? Heb je nog ruimte en speling voor jezelf? Juist als ondernemer is het belangrijk om regelmatig een streep in je agenda te zetten. Ruimte te reserveren voor jezelf. Boek een yogales, maak een wandeling. Klets een uur lang met een vriendin. Doe wat jou gelukkig maakt.

WELKE TOON ZET JIJ?

Hoe bewust ben je bezig met voeding, beweging en rust? Denk jij ook zelf na over welke beautyproducten je gebruikt? Wat straal je hierin uit? Naar je klanten, gezin, je vrienden? Maar vooral naar jezelf? Waar sta je voor in je salon? En strookt dat met hoe jij zelf leeft? Zorg goed voor jezelf en wees jezelf bewust van wat je eet, draagt en tot je neemt. Als ondernemer zet je de toon en het is aan jou om te bepalen welke toon je zet.

VANAF EEN AFSTANDJE ZIE JE MEER

Het is belangrijk om af en toe eens uit je dagelijkse gang van zaken te stappen en alles vanaf een afstandje te bekijken. Drukte en chaos zetten je creativiteit en flexibiliteit op slot. Wanneer je krampachtig probeert alles te beheersen dan sla je de plank steeds vaker mis. Wil jij groeien met je bedrijf? En je succes in eigen handen krijgen? Neem dan regelmatig voldoende afstand.

En neem het ook allemaal met een korreltje zout. Neem jezelf niet al te serieus, laat de humor en het plezier weer terugkomen in je dagelijkse leven. Zo belangrijk!

Veel plezier met groeien en bloeien deze zomer!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.  Of meer weten over GROW SUPPORT en wat ik hierin voor je kan betekenen? Neem een kijkje op op deze pagina.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*