Jouw ingrediënten voor een succesvol vervolg van 2017

21 juni 2017 705 woorden 4 minuten

Wanneer ik dit schrijf is het de langste dag van het jaar, 21 juni. De afgelopen dagen hebben we te maken met een hittegolf. De zomer doet langzaam haar intrede. Ik kan bijna niet geloven dat we de eerste helft van 2017 al bijna achter de rug hebben.

Wanneer je terugkijkt op de afgelopen maanden, wat was voor jou de rode draad? Zijn je doelstellingen van de afgelopen maanden behaald? Of was het vooral keihard roeien met de riemen die je had?

Het is mijn wens voor jou dat je het komende halfjaar de stappen gaat zetten die nodig zijn voor jouw groei. Wat ik zie is dat veel beauty ondernemers keihard werken. Ze werken zich oprecht een slag in rondte. En dan heb ik het niet alleen over de passie voor het vak. Er zijn vaak zorgen over de dagelijkse gang van zaken. Over hoe je het einde van de maand toch je omzet hebt gedraaid.

Doelen behalen gaat vaak niet vanzelf. Vaak gaan mensen harder werken wanneer ze willen groeien en ontwikkelen maar dat is niet de sleutel tot succes. Wanneer je om je heen kijkt zie je misschien beauty ondernemers die succesvoller zijn in hun business. Alsof het vanzelf gaat. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Het gras niet groener bij de buren. Succes komt voor niemand uit het niets aanwaaien.

Je hoeft niet alleen maar harder te werken, maar slimmer. Hoe pak je dat aan?: 

ZORG DAT JIJ OVERBODIG BENT

Wanneer je ervoor zorgt dat je salon zo draait dat jij als eigenaar boventallig bent, dan doe je het goed. Dan heb jij de tijd en ruimte om je bezig te houden met de ontwikkeling en groei van de salon. Jij bent het visitekaartje en je medewerkers runnen enthousiast de dagelijkse gang van zaken. Om deze strategische rol te pakken zijn duidelijke procedures nodig. Zo weet iedereen wat zijn rol is en welke verantwoordelijkheden hierbij horen. Met deze procedures straal je als salon een eenheid uit. Je klanten staan niet voor verrassingen wanneer ze een keer worden geholpen door een andere medewerker. Zo kan je met een gerust hart jezelf regelmatig terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken van de salon om te bouwen aan jullie groei.

CREËER EEN ONUITWISBARE TOTAALBELEVING VOOR JE KLANT 

Welke ervaring wil je meegeven aan je klant? Beschrijf je ideaalplaatje van minuut tot minuut, vanaf het moment dat hij of zij over de drempel stapt en weer naar buiten gaat. Hier kun je ook je werk op afstemmen en je procedures, zodat je medewerkers weten wat er van hun wordt verwacht. Zorg dat deze klantenbeleving je huisstijl en visitekaartje wordt. Ja, er is veel concurrentie. Maar iedere salon is zijn eigen merk. Zorg ervoor dat je het interieur, de producten waar je mee werkt, je personeel, het koekje bij de koffie en je website zo op elkaar afstemt dat je salon uitstraalt wat past bij je ideale klant. 

BOUW AAN JE MERK; ONLINE EN OFFLINE

Wanneer je merk staat als een huis en je salon draait als een klokje, maar er nog geen groei zit in je klantenbestand is het tijd om te werken aan de volgende stap. Zichtbaarheid. Breng je klantenkring in kaart. Waar komen ze vandaan? Hoe zijn ze bij jouw salon terecht gekomen? En hoe heb je ze vervolgens weten te binden aan je? Dit kun je vertalen naar nieuwe klanten. Blijf investeren in je huidige klantenbestand. Wanneer zij tevreden zijn, zijn ze sneller geneigd om eerder terug te komen, maar zullen je ook sneller aanprijzen in hun omgeving. Een echte win-winsituatie.

ZET JEZELF KRACHTIG OP DE KAART

Wanneer je weet wat je uit wilt stralen, wie je ideale klant is, wat jouw merk is, ga je waarde delen die daarbij past. Blogs, inspiratie, tips in de vorm van artikelen, video’s en afbeeldingen. Mijn tip, wanneer je op dit punt staat, ga eens in gesprek met een branding specialist om samen te kijken hoe je aan je online zichtbaarheid kunt werken.

Veel succes het komende half jaar en geniet vooral ook van alle stappen die je gaat zetten!

 

Heb jij de ambitie om met jouw salon door te groeien naar het volgende niveau? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*