Kadootje van de belasting

12 december 2019 344 woorden 2 minuten

Van het woord ‘belasting’ wordt geen enkele ondernemer blij. Je werkt zo hard en dan zie je weer zo’n bedrag naar de belasting verdwijnen. Je wordt er soms moedeloos van. Maar juist daarom moet je het onderste uit de kan halen als het om de belasting gaat! Er zijn namelijk best veel belastingvoordelen waar je gebruik van kunt maken, als je ze maar weet.

 

Investeer nog in 2019 en betaal minder belasting

Een goede boekhouder weet alles van de voordelen die je bij de belasting kunt krijgen. In mijn GROW Supportgroep worden ook veel tips gedeeld die je helpen meer inzicht te krijgen in dit soort zaken.

Bepaalde investeringen die bijdragen aan je bedrijfsgroei zijn aftrekbaar van de belasting. Je hebt bijvoorbeeld de kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA). Daarvoor kom je in aanmerking als je binnen dit jaar €2.301 geïnvesteerd hebt.

Als je tot nu toe € 2.000 hebt geïnvesteerd is het zonde om niet nog € 301 dit jaar te investeren, omdat dit je belastingvoordeel oplevert. Je hoeft dan minder belasting te betalen. Als je investering meerdere jaren meegaat en minimaal € 450 ex. BTW heeft gekost val je binnen deze regeling.

 

De belasting stimuleert groei

Een investering in de groei van je bedrijf kan je dus zomaar dubbel voordeel opleveren. Als je al plannen had om te investeren doe het dan dit jaar nog, als de regeling op jou van toepassing is.

Vooral als je op het punt staat een nieuwe computer of behandelstoel aan te schaffen en je bijna aan bovengenoemd bedrag zit, is het de moeite zeker waard. Investeer je op dit moment liever in groei? Groei, waardoor je op termijn meer geld krijgt om te investeren in dat dure apparaat? Weet dan dat de kosten van mijn GROW Support programma’s ook volledig aftrekbaar zijn.

 

Zijn er toch nog fijne kanten aan de belasting. Ze zullen je namelijk altijd stimuleren om te groeien en groter te worden, zodat je fijn nog meer belasting kunt betalen 🙂

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*