Klant is koning, maar jij bent de keizer

22 juni 2021 377 woorden 2 minuten

Grote kans dat je vroeger al kreeg te horen dat de klant koning is. Het gevaar van deze uitspraak is dat we onszelf wegcijferen. Je vergeet jezelf omdat je altijd maar in de weer bent met het verzorgen van mensen. Je tijd is al schaars, waardoor je belangrijke zaken van jezelf en je bedrijf vergeet. Moet je dan punten inleveren op klantvriendelijkheid? Nee. Klant is koning, maar jij bent de keizer!

 

Wat doe je als een vliegtuig neerstort?

Wanneer je altijd bezig bent met de ander en niet met jezelf loopt je batterij snel leeg. Het is eigenlijk net als in de luchtvaart: als een vliegtuig neerstort, moet je eerst zelf je masker opdoen en dan pas bij je kinderen. Hoewel je sneller geneigd zou zijn om het masker eerst bij je kinderen op te doen, kan je ze juist meer helpen als je zelf goed bij bewustzijn blijft. Zorg daarom goed voor jezelf, zodat je je klant beter kunt helpen!

 

Geheim van een duurzame toekomst

Goed voor jezelf zorgen is essentieel voor een duurzame toekomst. Zorg dat je agenda op orde is, ook als je geen planner bent. Plan vakanties en momenten in om aan je bedrijf te werken. Klanten zijn belangrijk, maar jij bent het belangrijkste! Als jij je goed voelt, kun jij ook het beste presteren en langer in volle energie werken. Het geheim van een duurzame toekomst ben jij zelf. Houd die balans goed in de gaten!

 

Zeg ja tegen jezelf

Juist in deze tijdsgeest moeten we wat vaker ‘ja’ tegen onszelf zeggen en ‘nee’ tegen de dingen die ons energie kosten of niets opleveren. Gaat je batterij te snel leeg? Dan luister je niet goed naar jezelf. Een klant om 8.00 uur nog even erbij piepen, iemand ’s avonds na sluitingstijd helpen. Je grenzen vervagen snel, maar daarmee verhoog je ook de kans om jezelf flink voorbij te lopen. Tank regelmatig bij om de balans te houden. Delegeer je taken of schakel extra handen in. Stel je open voor een nieuwe manier van werken en leven, want dit gaat je juist tijd opleveren! Tijd is te kostbaar om jezelf op te laten branden.

 

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*