Let je op! Voor je het weet ben je out of season

29 augustus 2017 769 woorden 4 minuten

In fashion en de beauty branche is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Voor je het weet ben je alweer out of season. Gelukkig zit je met een aantal trends goed, deze zijn en blijven tijdloos en daarmee ben je in style. Als beauty ondernemer wordt het steeds belangrijker om je expertstatus te onderstrepen. En dan ben je on point wanneer je deze onderstreept met de meest trendy eyeliner van het seizoen. Volg je de beautytrends niet, dan laat je business liggen.

Profileer jezelf als een expert op het gebied van beauty, huidverzorging en make-up. Doe dat zowel online als in real life. Dit kun je bijvoorbeeld via gave video’s op Facebook waarin je producten laat zien die passen bij de trends van nu. In je salon kun je je klanten ook heel goed informeren over de nieuwe trends van het komend seizoen. Wat zij in de bladen en op televisie zien willen ze terug horen van jou en zien in je salon. Dat zorgt voor herkenning en dat inspireert om een trend uit te proberen en te volgen.

De drie grootste beautytrends voor het aankomende seizoen:

BEAUTYTREND 1: FELLE KLEUREN

Wat je veel gaat zien komend seizoen is een naturel gezicht met daarbij een fel kleuraccent. Denk bij de ogen bijvoorbeeld aan een felgele, groene of zelfs een paarse eyeliner. Een tikje te gewaagd? Kijk dan wat je durft met kleur in kleding, accessoires of een toffe accentkleur in je lipstick. Natuurlijk kun je de kleuren van het seizoen ook makkelijk terug laten komen in je branding van je salon of via social media. Heel interessant om mee te spelen! 

BEAUTYTREND 2: WIMPERS ALS EYE CATCHER

De wimpers worden nog belangrijker dan dat ze nu al zijn. Hiermee wordt de vrouwelijkheid benadrukt. Volgens mij is er niets mooiers dan dat! Je kunt natuurlijk gebruik maken van wimperextensions, wanneer je dat liever niet doet, dan geef ik graag als tip om de mascara vooral aan te brengen bij de aanzet van de wimpers. Wanneer je alleen de punten aanzet maakt dat de wimpers naar beneden gaan hangen. Knipper maar veel met je wimpers komend seizoen!

BEAUTYTREND 3: SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

Zoals Rianna het in haar hit zong: “Shine bright like a diamond”, precies dat willen we terugzien aankomend seizoen. Het hoeft niet overdadig te zijn, maar glans in het gezicht blijft de aankomende seizoenen belangrijk. Breng subtiel glanseffecten aan boven je blusher en op je arcadeboog. Hiervoor kun je een glanslotion of poeder gebruiken. Weet je niet hoe je dit moet doen? Vraag dan om advies bij jouw beautystore hoe je dit het mooist toe kan passen.

Niet onbelangrijk zijn onderstaande ondernemers tips:

DURF JE EXPERTISE AAN TE GEVEN

Veel beauty ondernemers maken zichzelf kleiner dan dat ze zijn en hoeven. De meeste ondernemers vinden het spannend om te zeggen waar ze goed in zijn, waar hun kunde en kennis ligt. Je doet hiermee jezelf en je bedrijf te kort wanneer je dat niet doet. Vermijd als eerste verkleinwoorden als bedrijfje, make-upje, salonnetje, productje in je taalgebruik, maar ook op je social media en website. Vind je het lastig om te zeggen wat je goed kunt? Je expertstatus onderstrepen kan ook door middel van een goede productvideo. Volg hierin vooral wat goed voelt en past bij jou en je bedrijf. 

TOVER JE KLANTEN OM NAAR AMBASSADEURS

Uiteindelijk gaat het vooral om je klanten. Het beste visitekaartje is een tevreden klant. Maar hoe zorg je dat jouw tevreden klanten ambassadeurs van je beautysalon worden? Vraag aan je klanten om referenties, zodat je die kunt delen op je website en social media. Ook als ze enthousiast zijn over een product vraag je of je die reactie mag gebruiken. Vraag of je een foto mag maken van je klant voor Facebook en Instagram. Tag je klant. Geef in ruil daarvoor extra privileges. Het gaat je echt helpen!

PRODUCTVERKOOP BOOST JE OMZETCIJFERS

Zet in op bij-verkoop. Elk product heeft een vervolgproduct: serum, dagcrème, nachtcrème, crème-masker. Lipstick, rouge, nagellak etc. Als je het niet benoemd dan laat je omzet liggen. Zonde! Vertel dat je klant meer resultaat heeft van de behandeling als zij haar behandeling thuis voortzet met producten die hier speciaal op zijn afgestemd. Je verkoopt niet, maar je adviseert en daar komt de klant ook voor. Jij bent de deskundige. Wees niet bang je klanten iets op te dringen, nee is ook maar een antwoord.

Veel succes en plezier met het toepassen van alle trends en tips!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*