In gesprek met Linda Dool & Tom Sebastian

17 februari 2023 1064 woorden 6 minuten

Linda Dool laat als groene beauty expert in haar praktijk voor huidverbetering mensen goed voelen van binnenuit. Door middel van hormooncoaching, orthomoleculaire voedingsadvies en selfcare NLP-coaching helpt ze hen op verschillende fronten het beste uit hunzelf te halen. Zeven jaar geleden besloot ze haar bedrijf compleet om te gooien en de natuurlijke kant op te gaan zodat ze zaken op kon pakken die haar nader aan het hart liggen. 

Tom Sebastian stapt als business consultant in bedrijven uit de lifestyle en beauty business om ondernemers te begeleiden bij hun volgende stap. Tijdens de coronatijd begon zijn bijzondere samenwerking met de groene beauty expert Linda Dool. Hoewel ze 23 jaar geleden startte als schoonheidsspecialiste, gooide ze zeven jaar geleden haar bedrijf helemaal om, zodat ze nu klanten met huidverbetering door middel van hormooncoaching, orthomoleculaire voedingsadviezen en selfcare NLP-coaching kan helpen zich zowel van binnen als buiten goed te voelen. Tom Sebastian over deze enthousiaste ondernemer: “Linda is enorm creatief en zit altijd vol nieuwe ideeën. Door steeds meer vanuit intuïtie te durven ondernemen, zet ze geweldige stappen voor haarzelf en durft ze haar bedrijf steeds verder te ontwikkelen.”

 

Het roer om

“Zeven jaar geleden besloot ik dat het anders moest. Na zo’n 16 jaar heb ik mijn bedrijf compleet omgegooid en ben ik opnieuw gestart met mijn praktijk. Ik sloeg de natuurlijke weg in. In de loop van de tijd heb ik dit bovendien uitgebreid met een stuk coaching. Ik combineer de binnenkant met de buitenkant om je zo goed mogelijk te voelen over jezelf”, vertelt Linda Dool over haar onderneming. De vrijheid om te kunnen kiezen en loslaten wat niet meer bij haar past, was precies de reden waarom Linda Dool destijds besloot te gaan ondernemen. “Ik kan mijn creativiteit kwijt in het ontwikkelen van nieuwe plannen en hoef alleen maar naar mijn eigen gevoel te luisteren. Dat is voor mij de ultieme vrijheid van ondernemen.”

 

Intuïtief ondernemen

Tom Sebastian: “Op die eigen kracht durft Linda steeds meer te vertrouwen. Zo mooi om te zien hoe haar intuïtie steeds meer leidend wordt. Als die natte deken er eenmaal vanaf is, is intuïtief ondernemen echt een mooie leidraad om jou te brengen naar waar jij het liefst naar toe wil. In onze gesprekken bespreken we haar ingevingen en zorgen we ervoor dat ze bezig kan blijven met een idee, zonder dat het gaat vertroebelen.” Linda Dool: “Ik heb echt de angst voor het oordeel van iemand anders moeten leren loslaten. Wat iemand ergens van vond was voor mij zo’n belemmering om te doen wat ik in mijn hart graag wilde doen dat ik het maar gewoon niet deed. Ik ben steeds meer naar mijn intuïtie gaan luisteren. Dat haalt niet weg dat ik soms dingen nog spannend vind, maar ik doe het vervolgens wel.”

 

Geduld is een schone zaak

Linda Dool heeft een enorme drive en passie om mensen te helpen zich zo goed mogelijk over zichzelf te laten voelen. Ze gunt iedereen een ontspannen uitstraling en een goed gevoel. Om dat te bereiken zit de bevlogen onderneemster vol nieuwe ideeën. “Vroeger zeiden ze al: ‘Als jij het iets in je kop hebt, heb je het niet in de kont”, vertelt Linda lachend. “Het liefst wil ik dat een idee of plan het liefst gisteren al klaar was. Dat is puur uit mijn enthousiasme. Het ondernemerschap en Tom hebben mij juist geleerd te doseren. Geduld is een schone zaak en soms juist goed. Sommige ideeën hebben tijd nodig om te rijpen en groeien.”

“Ik geloof sterk dat elk idee om een reden in je hoofd komt. Het heeft aandacht nodig, maar niet altijd meteen actie. Denk er eerst even goed over na, ga het aanvoelen en ermee aan de haal. Soms is dat ene idee niet hetgeen wat het uiteindelijk gaat worden. Dat zien Linda en ik ook vaak. Soms zijn er nog heel veel tussenstops nodig of zie je andere afslagen die je beter kan nemen. Door je idee met iemand te bespreken gaat het meer leven en ontdek je of je plan levensvatbaar is of dat het juist beter is om het later in te zetten”, vult Tom Sebastian aan.

 

Vast in je hoofd

Jaren geleden kreeg Linda Dool door het harde werken een burn-out. Een wake-up call, maar niet iets waardoor ze zich nu tegen laat houden. Het leverde haar juist een nieuw manier van werken op. “Ik kan nu goed mijn grenzen aanvoelen. Door schade en schande heb ik bijvoorbeeld geleerd dat ik wat ik niet leuk vind uit mag besteden. Soms ga ik uit enthousiasme nog over mijn grens, maar ik signaleer het nu eerder. Ik kan mezelf herpakken door eerder op de rem te trappen. Ik plan nu bijvoorbeeld meer tijd tussen de klanten in en rooster vrije tijd in mijn agenda in. Deze manier van timemanagement helpt mij de balans te bewaken. Tom heeft me hier een stuk structuur en een goede stok achter deur voor gegeven. Hij daagt me uit om uit mijn hoofd te stappen en te onderzoeken waar ik echt blij van word. Zo heb ik inmiddels ook een nieuwe droom vervuld: het schrijven van een eigen boek”, vertelt Linda Dool.

 

Kijk verder dan de geijkte paden

Dat deze onderneemster verder durft te kijken dan de geijkte paden mag duidelijk zijn. De struikelblokken die je eventueel onderweg tegenkomt zorgen juist voor groei. Linda Dool: “Mijn vroegere ik zou ik echt het advies willen geven om altijd je eigen weg te kiezen. Leer van de mensen om je heen, maar trek vervolgens je eigen plan. Een plan dat past bij wat er in je hart zit. Ik ben nog lang niet klaar. Het schrijven van een tweede boek en het geven van trainingen staan nu bijvoorbeeld hoog op de agenda!” “Geen enkel idee is gek. Dat vind ik zo mooi aan onze samenwerking en typeert Linda als persoon. Ze zit altijd vol nieuwe plannen en ziet snel mogelijkheden. Onze samenwerking startte tijdens coronatijd en het is fantastisch om te zien welke stappen ze zet voor haarzelf en haar bedrijf. Haar ambitie zorgt ervoor dat ze zich op alle fronten blijft ontwikkelen. Er komen mooie dingen aan”, sluit Tom Sebastian af.

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*