In gesprek met Tom Sebastian & Margriet de Vos

16 juni 2023 1008 woorden 6 minuten

Margriet de Vos is eigenaresse van Huid en Gezondheidskliniek Woerden, waar ze klanten helpt door middel van Fysiotherapie (lid KNGF), Huidverbetering (ANBOS geregistreerd) en Orthomoleculaire Geneeskunde (erkent bij MBOG). Met haar veelzijdige behandelingen richt ze zich met haar team op fysieke klachten en huidproblemen, waarbij geest en energielevel worden meegenomen. Door slimme investeringen te doen en keuzes te maken, kon ze haar diensten uitbreiden naar een groter publiek.

Als business consultant helpt Tom Sebastian bedrijven uit de lifestyle en beauty business de volgende stap te zetten. Margriet de Vos klopte afgelopen jaar bij hem aan met de vraag hoe ze efficiënter in en aan haar bedrijf kon werken. Het duo maakte een nieuwe aanpak waarmee ze erin is geslaagd haar doelen te behalen en haar bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Margriet: “Ik startte destijds vanuit huis naast mijn baan als fysiotherapeut en heb inmiddels een eigen praktijk met vijf collega’s. De volgende verhuizing staat bovendien al op de planning!” Dat groei niet zonder slag of stoot gaat, daar is ze eerlijk over: “Ik moest leren de regie te pakken over mijn bedrijf, keuzes en werkwijze. Door belemmerende gedachten los te laten heb ik dromen durven verwezenlijken. En dat terwijl ik ondertussen gewoon nog mijn eigen dochter elke dag naar school kan brengen en drie keer per week op kan halen om 14.00 uur!”

Tom Sebastian over deze bevlogen onderneemster: “Het is belangrijk om tijd te investeren in zaken die je geld of energie opleveren. Afgelopen half jaar hebben we door de prioriteit bij de juiste zaken te leggen enorm mooie stappen kunnen zetten met haar bedrijf.”

 

Out of the box durven denken

Margriet over de start van haar praktijk en visie op behandelen: “In 2015 ben ik gestart en combineerde ik het met mijn werk als fysiotherapeut en vitaliteitscoach. Ik werkte in de reguliere zorg en mijn dagen stonden in het teken van mijn overvolle agenda, korte behandelingen, enorm veel drukte, altijd telefoontjes beantwoorden en werken in saaie behandelruimtes. Twee keer gestoord worden tijdens een behandeling was bovendien niet gek. Ik wilde meer voor mijn cliënten en besloot daarom voor mijzelf te starten. Zo kon ik klanten meer persoonlijke aandacht geven en een beleving creëren in mooie ruimtes, met heerlijke geuren, een drankje vooraf en zachte muziek. Vanaf het moment dat een cliënt bij mij over de drempel stapt mag hij of zij zich overgeven aan een deskundige behandeling om fysieke klachten te verlichten en te werken aan hun geest en energielevel. Een totaalpakket waardoor je doelen bereikt die eerder ondenkbaar leken. En dat alles in een ontspannen wellness omgeving.”

 

Zekerheid loslaten

Haar vaste baan loslaten was niet de makkelijkste keuze om te maken. Margriet vertelt over dit proces: “Het is een grote overwinning voor mezelf geweest om bepaalde overtuigingen los te laten. Een vaste baan zou goed zijn en zekerheid geven, maar dat loslaten heeft me uiteindelijk veel meer gebracht. Dat is ook wel iets wat het ondernemerschap mij geleerd heeft. Jij bent de regisseur van je leven. Je moet echt doen waar je blij van wordt. Dat houd je gezond en energiek.” Tom Sebastian vult aan: “Dat belemmerende stemmetje in ons hoofd kan ons flink tegenhouden in de stappen die we eigenlijk met onze capaciteit kunnen zetten. Het is knap hoe Margriet die focus heeft weten te vinden in het ondernemerschap, terwijl ze haar gezondheid en stressniveau niet uit het oog verliest.”

 

Geen rust en tijd om te herstellen

Het kostte Margriet wel wat tijd om die balans te vinden: “Ik gunde mezelf te weinig rust en geen tijd om te herstellen. Nee zeggen is erg moeilijk als je iemand in de stoel hebt met huidontstekingen of pijnklachten. Je wilt ze vanuit je passie helpen, maar moet ook grenzen trekken anders houd je dit niet lang vol. Ik liep vast op alles door de drukte in de praktijk en besloot daarom Tom te mailen. Binnen twee weken maakte ik kennis met hem via een Zoom call. Wat eigenlijk meteen het probleem illustreerde: in een half uur tijd werd ik drie keer gestoord. Ik hield geen regie in mijn bedrijf.”

“Met een beter tijdsverdelingssysteem hebben we meer rust in haar hoofd en bedrijf gebracht, waardoor ze productiever met haar tijd om kan gaan. Daardoor hebben we afgelopen half jaar meer focus en structuur in haar bedrijf kunnen brengen en mooie doelen kunnen behalen”, vertelt Tom Sebastian over hun samenwerking.

 

Investeren in jezelf

Investeren in jezelf brengt je verder. Soms is een eerlijke spiegel nodig om zaken in balans te krijgen en de angel uit pijnpunten te halen die je werkdag onnodig in de war schoppen. Je hoeft daarbij ook niet alles zelf te doen. Tom Sebastian over het belang van de juiste mensen om je heen verzamelen: “Ik denk dat veel mensen stress ervaren als gevolg van problemen die niet opgelost worden. Daarom is het belangrijk om antwoorden snel te kunnen geven en problemen efficiënt op te lossen. Door middel van mijn 24/7 ondersteuning helpt het om problemen sneller op te lossen met minimale ontregeling in het dagelijkse leven.”

Margriet: “Door Tom heb ik ook echt het inzicht gekregen dat ik mag voelen dat het tijd is om grenzen te stellen en dat deze te bewaken. Door mijn gedachten en gevoelens met hem te delen, durf ik nu meer keuzes te maken die ik alleen nooit durfde.” Samen werkte ze met de business coach aan belangrijke factoren die grote invloed hadden op hoe processen lopen. Bijvoorbeeld de personeelsindeling, maar ook communicatie met webshop en websitebouwers en het slimmer onderverdelen van taken onder medewerkers en stagiaires.

Tom Sebastian: “Door het vormgeven van een efficiënte werkwijze ontstaat er meer tijd in je agenda. Dat gebeurde ook bij Margriet, waardoor ze haar diensten uit heeft kunnen breiden naar een groter publiek en er hele mooie plannen voor de toekomst uit heeft kunnen werken. Van deze ambitieuze ondernemer ga je nog veel horen!”

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*