Minder beslissingen, meer tijd!

24 mei 2018 343 woorden 2 minuten

Heb je wel eens stil gestaan bij hoeveel beslissingen je op een dag neemt? Voordat je aan het werk gaat heb je wel honderd beslissingen genomen. Wat trek ik aan, drink ik koffie of thee, wat ga ik ontbijten, ga ik op de fiets of met de auto. Onze hersenen hebben een bepaalde capaciteit beschikbaar voor de hoeveelheid beslissingen die je kunt nemen. Daarom is het goed sommige beslissingen eenvoudiger te maken zodat je meer tijd en ruimte krijgt.

Toen ik als make-up artist werkte had je alleen nog maar de telefoon. Als er een beslissing moest worden genomen kon dat alleen per telefoon die vaak nog aan een snoertje zat. Tijdens je werk werd je niet gestoord. Tegen de tijd dat ik kon terugbellen was het probleem vaak al opgelost. In deze tijden van whatsapp, social media en e-mail word je de hele dag door bestookt met informatie die meteen om beslissingen vraagt. Het is daarom belangrijk om te weten dat sommige problemen zichzelf oplossen als je zaken even laat rusten. Je hoeft niet meteen te beslissen of te reageren.

Er zijn 2 soorten beslissingen, de complexe die aandacht nodig hebben en de eenvoudige terugkerende beslissingen. Door de eenvoudige simpeler te maken, maak je tijd vrij voor de complexe beslissingen.

In je bedrijf kun je bijvoorbeeld terugkerende beslissingen automatiseren. Social media, automatische afschrijving, je klantenbestand. Dit scheelt maandelijkse beslissingen.

Neem daarnaast alleen beslissingen die voor jou belangrijk zijn. Niet voor een ander. Kijk daarom goed waar jij je energie in stopt. Samenwerkingen, vriendschappen, je boekhouder, collega’s. Stop alleen tijd en energie in mensen en zaken die jou goed doen.

Maak het jezelf makkelijker met dagelijkse simpele beslissingen, eet eens op vaste dagen hetzelfde, leg je telefoon weg om het aantal prikkels te verminderen en reageer niet meteen. Zo creëer je rust en ruimte.

Als je besluit minder beslissingen te nemen is de eerste stap al gemaakt.

Zo groei je, als persoon én als beauty business!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*