New York, New York

8 augustus 2019 469 woorden 3 minuten

Tien jaar heb ik gewoond en gewerkt in New York. Glitter en glamour, het jetset leven. In die tijd had ik ook een column genaamd ‘Jetset’ in Beau Monde. Voor iedereen aan de buitenkant leek het alsof alles wat ik aanraakte in goud veranderde. Ik stond op alle rode lopers, werkte met de groten der aarde, alsof het me aan kwam waaien.

 

Jetset versus realiteit

De werkelijkheid lag iets anders. Omdat ik niet direct een werkvergunning kreeg, kon ik niet betaald worden en moest ik geld lenen van vrienden om rond te komen en de huur te betalen. Ik moest elk dubbeltje omdraaien maar ik had ook een image hoog te houden. Ik had niet voor niets mijn carrière in Nederland opgegeven om het in Amerika te gaan maken. Het zou me lukken, hoe dan ook. Die mindset had ik en hield ik. Toen ik eenmaal mijn vergunning had, begon het echte werk en is het me gelukt mijn doel te bereiken.

Het ging toen ineens heel hard. Mijn gemiddelde dag begon met de wekker om 3.30. Want de beste belichting op fotoshoots was bij zonsopgang dus moest je om 6.00 kunnen beginnen. Dat betekende dat het haar en de make-up dan klaar moest zijn. Ik had een agent die mijn agenda goed vol boekte dus na deze klus ging ik meteen door naar de volgende opdracht. Dat kon een celebrity zijn voor de cover van haar album, een model voor een magazinecover of bijvoorbeeld een modeshow. Mijn agenda was overvol. Ik werd rustig tot 22.00 ’s avonds volgeboekt met opdrachten. Als je denkt dat ik na die laatste klus rustig op de bank kon gaan zitten, nou nee. Want dan begon het pas.

Mijn aanwezigheid op premières en rode lopers hoorden bij mijn werk. En die begonnen ’s avonds. Als ik dan om 1.00 thuiskwam, kon ik na 2,5 uur slaap weer op. De volgende dag ging net zo. Maar omdat ik deed waar mijn hart lag, wat ik echt leuk vond, kreeg ik er ook energie van. En daarom kon ik het volhouden. Dat is het belangrijkste, dat je echt doet wat je leuk vindt. Dat je dat altijd blijft nastreven. Want dan ligt succes voor het grijpen.

 

In jezelf geloven en focussen op je doel

Succes komt nooit aanwaaien en niets is wat het lijkt. Dat zijn toch wel twee zaken om te onthouden. Je weet nooit wat bij een ander speelt, hoe mooi het ook lijkt. Je hoeft alleen maar in jezelf te geloven en je te focussen op wat jij wilt bereiken. Die twee zaken hebben mij uiteindelijk in New York gebracht. En je kent de uitspraak hè: ’If you can make it there, you can make it anywhere!’☺

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

2 reacties

  1. Tom Sebastian schreef:

    Dankjewel voor je lieve berichtje, Jolanda!

  2. Jolanda Da Thesta schreef:

    Wow respect
    En eerlijk