Nooit meer stress

12 maart 2020 409 woorden 3 minuten

Stress hoort tegenwoordig bij het leven. Tenminste, dat denken veel mensen. De meeste mensen hebben wel een vorm van stress of fysieke klachten door stress. En dat wordt normaal gevonden. Maar stress is niet normaal, het hoort helemaal niet bij het leven en stress op lange termijn kan je behoorlijk opbreken. Het geeft steeds een stoot adrenaline en daarna voel je je uitgeput. Stress brengt je niets en daarom kun je het maar beter loslaten.

De meeste ondernemers ervaren wel eens stress, maar als je altijd gestresst bent of piekert is het tijd om in te grijpen. Het is helemaal niet nodig om altijd gestresst te zijn. Ook al zijn de omstandigheden die stress veroorzaken onveranderd, toch kun jij ervoor kiezen niet gestrest te zijn. Het is een kwestie van je mindset veranderen. De eerste stap is stress niet als iets normaals te beschouwen want dan blijft het in je leven. Je wilt een stressvrij leven, punt.

 

Stressvrij leven en ondernemen

Hoe weer je als volgt stress uit je leven? Er zijn altijd wel zorgen of problemen waar je gestrest door kan raken. Veel mensen piekeren over zaken waar ze totaal geen invloed op hebben. Als ik stress voel ga ik meteen kijken waar het vandaan komt. Is het iets waar ik geen controle over heb en wat ik niet kan beïnvloeden, dan laat ik het meteen los. Het is verspilling van kostbare tijd die ik veel beter aan andere, positieve zaken kan besteden. Het kan heel bevrijdend zijn om te denken: wat gebeurt, dat gebeurt, dat zie ik dan wel. Je verstand is namelijk altijd bezig met je de ergst mogelijke scenario’s voorschotelen die vaak nooit gebeuren. Laat het los.

 

Mindset en verandering

Naast het beter omgaan met stress door het veranderen van je mindset kun je ook zakelijke activiteiten herorganiseren zodat je minder stress krijgt. Heb je bijvoorbeeld stress omdat je te weinig geld hebt gereserveerd voor de belasting? Dat is vervelend maar vanaf nu ga je jezelf die stress besparen en op tijd reserveren. Kijk waar je stress vandaan komt en verander het!

Het is een combinatie van de juiste mindset en nieuwe inzichten in je zakelijk handelen die jouw stressvrij laten ondernemen. Dat is ook mijn streven, ondernemers stressvrij en met plezier laten ondernemen. Gun jezelf ook een stressvrij leven, je verdient het!

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 reactie

  1. […] wilde niet langer door de tijd geleefd worden en gestrest zijn, ik wilde baas zijn over mijn tijd! Ik ben me gaan verdiepen in Time Management en dat […]