Prijzen verhogen

17 mei 2018 307 woorden 2 minuten

Prijzen verhogen. Ik krijg vaak te horen dat beauty ondernemers bang zijn om dat te doen. Ze zijn bang dat ze bijvoorbeeld niet aardig meer vinden gevonden worden en hierdoor klanten verliezen. Maar als ondernemer mag je vragen wat jij waard bent. Jouw klanten zullen een prijsverhoging echt niet zo erg vinden, omdat jij waardevol voor ze bent.

Er is een reden waarom jouw klanten naar jou komen. Ze zijn tevreden over de service die je biedt, de communicatie verloopt soepel of je hebt hun vertrouwen gewonnen. Maar het allerbelangrijkste: je biedt diensten aan die hun problemen oplossen. Dit is voor de klant veel waard. Vraag jezelf daarom af hoeveel waarde jij biedt aan je klanten en of dit overeenkomt met de prijzen die je vraagt. Als jij een nieuwe cursus volgt en nieuwe skills leert, groei je. En als jij groeit, dan mogen jouw prijzen ook groeien, toch?!

Jouw klanten komen naar jou toe, omdat het hen iets oplevert. Het is daarom belangrijk om je te focussen op de voordelen die jouw klanten ervaren als ze bij jou komen of jouw producten gebruiken. Hoe mooi de verpakking van een product is, is niet interessant. Vertel juist wat het product doet en waarom dit juist bij de klant past. Let er goed op dat het waardevol is voor de klant en dat zij er echt iets aan hebben.

Je bent snel geneigd om korting te geven, maar vermijdt dit juist. Indirect zeg je hier namelijk mee dat jouw diensten te hoog geprijsd zijn. Je klanten krijgen dan snel het gevoel dat ze normaal te veel betalen. Geef juist iets van waarde. Op deze manier is het voor de klanten die het missen een gemiste kans en krijgt niemand een nare bijsmaak.

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*