In gesprek met Saskia Remmig & Tom Sebastian

17 januari 2023 956 woorden 5 minuten

Saskia Remmig is huidtherapeut en eigenaar van Huidtherapiepraktijk Duin- en Bollenstreek. Middels lasertherapie, peelings en meso injecties helpt ze cliënten met huidproblemen. In vijf jaar tijd wist ze ondanks tegenslagen een succesvolle praktijk op te bouwen. Door voortdurend kansen te signaleren en durven pakken, weet ze de lat steeds hoger te leggen voor haarzelf en haar praktijk, zonder dat haar werk/privé balans verloren gaat.

Tom Sebastian begeleidt als business consultant bedrijven in de lifestyle en beauty business bij het zetten van hun volgende stap. Zo ook Saskia Remmig die als huidtherapeut in vijf jaar tijd een succesvolle huidtherapiepraktijk heeft weten op te bouwen. Hoewel ze in 2017 initieel samen met een compagnon begon, stond ze er na een paar maanden plotseling alleen voor. “Saskia is een enorm gepassioneerde ondernemer die vanuit haar vermogen veerkrachtig te zijn altijd uitdagingen aangaat die het leven op haar pad brengt. Vanuit die enorme ambitie en haar ondernemerschap heeft ze de afgelopen jaren prachtige stappen kunnen maken”, aldus Tom Sebastian.

 

Onverwachte start

In 2017 startte Saskia met haar toenmalige compagnon de Huidtherapiepraktijk Duin- en Bollenstreek. Ze zette haar passie voor huidverbetering om naar een eigen zaak. Gedreven door de extra vrijheid, creativiteit en mogelijkheid om het op haar eigen manier te doen, besloot ze ervoor te gaan.

De opening verliep voorspoedig, tot na een paar maanden haar compagnon plotseling uitviel. Saskia Remmig over deze onverwachte wending: “Ik kwam er ineens alleen voor te staan. Ik wist nog niet goed hoe, maar voor mij was meteen duidelijk dat ik door wilde met het bedrijf. Dat betekende natuurlijk wel dubbel werk en extra verantwoording. Ik had nooit rust, daarom besloot ik op den duur hulp in te schakelen. In Tom vond ik de steun en sturing die ik nodig had om verder te bouwen. Inmiddels zijn we vijf jaar later en werken we nog steeds nauw samen.”

 

De lat elke keer een stukje hoger 

Tom Sebastian: “Saskia’s oplossingsgerichtheid, passie om mensen te helpen, kennis over huidverbetering en natuurlijke vorm van ondernemen zijn belangrijke pijlers voor haar groei en succes. Ze krijgt enorm veel energie van kansen spotten, nieuwe dingen oppakken, concepten uitdenken, taken delegeren en omdenken. Doordat ze steeds weer een nieuwe manier weet te vinden om te groeien als ondernemer staat ze nooit stil.” Die passie zorgt ervoor dat ze de lat steeds hoger legt voor haarzelf en haar bedrijf en haar praktijk steeds verder uitbreidt. “Als je me vijf jaar geleden had verteld wat er in tussentijd zou gebeuren, had ik je nooit geloofd”, zegt Saskia terugblikkend op deze tijd.

 

Uit je comfortzone durven stappen

De weg naar succes is niet altijd comfortabel. Je moet keuzes durven maken. “Het is fijn om dan te kunnen sparren met iemand. Dat waardeer ik zo aan Tom. Hij houdt je met beide benen op de grond, is scherp, denkt mee en geeft altijd 100% eerlijk zijn mening. Dat is erg waardevol, zeker van iemand die wat objectiever buiten het bedrijf staat en een bak aan ervaring met zich meebrengt. Die energie zorgt ervoor dat ik ook uit mijn comfortzone durf te komen en durf te kiezen voor doelen die ik echt graag wil bereiken”, deelt Saskia over de dynamiek tussen de twee.

 

Valkuil van passie

Haar passie om bij haar doel te komen, zorgde er wel voor dat Saskia in een valkuil van veel ondernemers trapte. “Bij de start van mijn bedrijf had ik nooit rust. Dat veranderde pas toen mijn gezondheid eronder ging lijden. Ik gaf mezelf te weinig tijd om bij te komen”, vertelt Saskia over het roerige begin. Tom Sebastian: “Het is herkenbaar en een valkuil waar veel ondernemers intrappen. Altijd maar doorgaan om die to do lijst af te krijgen. Ik deed het in het verleden ook. Mensen die passie voor hun vak hebben, lopen over van ideeën. Maar door die vele werkzaamheden ontstaat er ook stress. Het is heel belangrijk om je als ondernemer zijnde te realiseren dat de energie die je in je bedrijf stopt ook ergens vandaan moet komen.”

 

Time management

Waar vindt Saskia de energie en motivatie om altijd door te zetten? “Ik plan mijn agenda nu veel strakker in, inclusief blokken tijd om te ontspannen. In het weekend is het echt tijd voor rust. Daarom heb ik doordeweeks vaste momenten om bijvoorbeeld boekhouding bij te werken, facturen te betalen en rapportages te schrijven”, vertelt de bevlogen onderneemster. “Die energie heb je echt nodig en haal je juist uit rust en momenten voor jezelf. Time management helpt je die controle terug te krijgen over je tijd en mindset. Ruimte zorgt ervoor dat je de oplossingen en kansen kunt zien die echt bij je passen”, vult Tom Sebastian aan.

 

Weg met de belemmerende gedachten

“Iedereen heeft belemmerende overtuigingen. Mijn overtuiging was dat ik heel hard moest werken om succesvol te zijn en pas dan als mens geaccepteerd werd.” Saskia over haar ondernemerslessen: “Vroeger dacht ik dat ik niet succesvol zou kunnen zijn. De afgelopen jaren heb ik vooral mezelf moeten laten zien dat als je het ook wilt en ervoor gaat het echt mogelijk is. Wat ik tegen me vroegere zelf zou zegen? Alles gaat voorbij. Ook als het tegenzit. Ergens wakker van liggen, brengt niemand verder. En alles is mogelijk als je het maar wilt!” Tom Sebastian sluit af: “Saskia is altijd erg bescheiden, maar mag echt trots zijn op wat ze heeft bereikt. Ook voor de toekomst liggen er een hoop mooie plannen klaar. Ik ben ervan overtuigd dat ze de komende vijf jaar wederom hele mooie stappen gaat zetten voor haarzelf en haar praktijk!”

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*