In gesprek met Tom Sebastian & Sylvana van Amerongen

17 maart 2023 977 woorden 5 minuten

Sylvana van Amerongen is eigenaresse van The Peeling Company in Amsterdam, een succesvolle praktijk voor huidverbetering en winnaar van de Beauty Award voor de Beste Schoonheidssalon van het Jaar. Na een burn-out koos ze haar eigen pad, waarin ze met haar team volgens haar eigen visie haar klanten zo goed mogelijk weet te helpen. Als het aan de ambitieuze ondernemer ligt, blijft het daar niet bij. Meerdere nieuwe vestigingen en een eigen productlijn liggen in de lijn der verwachting voor de toekomst van deze peeling expert.

Tom Sebastian begeleidt als business consultant ambitieuze ondernemers en bedrijven in de lifestyle en beauty business bij het zetten van de volgende belangrijke stap. Via Instagram kwam hij in contact met Sylvana Amerongen. Tom Sebastian: “Al snel spraken we af en merkte ik dat Sylvana vol grote plannen zat voor zowel haar bedrijf The Peeling Company als andere mooie projecten. Ze is enorm gedreven en gepassioneerd door wat ze doet, waardoor ze haar grootste ambities daadwerkelijk durft te realiseren.”

 

Van burn-out naar het pad van succes

De bedrijfsnaam voor The Peeling Company legde ze tijdens haar studie Huidtherapie al vast, maar pas later na een burn-out wist ze het zeker: dit is het juiste moment om haar droom om ooit een eigen huidpraktijk exclusief gericht op peelings te openen waar te maken. “Ik ben op 1 september 2017 gestart met The Peeling Company en raakte meteen na die heftige fase weer in een positieve flow”, vertelt Sylvana over hoe het allemaal begon. Het bedrijf groeide uit tot een succesvolle praktijk voor huidverbetering waarin Sylvana en haar teamleden al hun liefde en enthousiasme voor het vak en hun klanten kwijt kunnen.

 

Focus op de toekomst

Naast haar goedlopende kliniek in Amsterdam heeft de gedreven ondernemer grote plannen voor de toekomst. Een eigen productlijn, het openen van meerdere vestigingen. De eerste stappen zijn al gezet. Hoe doet ze het allemaal? “Durven hulp in te schakelen. Zo kwam ik ook bij Tom uit. Zijn manier van werken helpen zowel mij als mijn bedrijf verder. Het zorgt voor meer structuur in mijn werkweek. Daardoor is er ruimte ontstaan om mijn ideeën uit te voeren. Het is fijn om een sparringpartner te hebben, zeker omdat het ondernemerschap ook eenzaam kan zijn”, vertelt Sylvana. “Al na ons eerste contact merkte ik dat Sylvana vol passie en grote plannen zit. Samen kijken we naar haar groei, prioriteiten en tijdlijn waarop we haar ideeën plaatsen. Aan de uitvoer van haar plannen gaat een hoop onderzoek vooraf. We sparren over belangrijke keuzes, vraagstukken, maar ook over thema’s zoals leidinggeven en timemanagement”, deelt Tom Sebastian over hun samenwerking.

 

Maar wat als het fout gaat?

Iedereen heeft bepaalde belemmerende gedachten die als een vervelend stemmetje op je in kunnen praten. Hoe gaat de ambitieuze ondernemer hiermee om? “Ik kom niet uit een standaard ondernemersgezin, risico’s werden zelfs liever gemeden. Mijn gedachten konden daardoor echt alle kanten op gaan. Wat als het fout gaat? Wie zit er nou op mij te wachten? De grootste overwinning van de afgelopen jaren is om die gedachten te leren controleren. Mijn onderbewuste houdt me soms tegen om te groeien, puur om maar voor de veilige keuze te gaan. Ik luister nu minder naar dat stemmetje en meer naar mijn gevoel. Het ondernemerschap heeft mij geleerd meer te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Als je nooit springt, blijf je altijd op dezelfde plek staan!”, vertelt Sylvana.

 

Energie leren doseren

Tom Sebastian: “Hoe goed de zaken ook gaan, elke ondernemer heeft rustpunten in zijn of haar agenda nodig. Door je ambitie of gedrevenheid kan je flink door blijven rennen, zeker wanneer je ziet dat je harde werken zijn vruchten afwerpt. Toch is het ook een grote valkuil voor ondernemers om altijd maar aan te blijven staan.” Sylvana: “Dit is voor mij altijd wel een belangrijk aandachtspuntje geweest. Zeker in het begin kon ik hierin doorslaan en mezelf vergeten. Door Tom leerde ik energie doseren. Gaandeweg leerde ik dat als ik succesvol wil blijven ik ook echt tijd moet inplannen voor mezelf en me op dat moment vooral niet schuldig moet voelen dat ik even niets doe. Zoals Stephen Covey mooi zegt: je moet de zaag scherp houden!”

“Die tijd moet je echt voor jezelf leren inplannen. Blijf je doorgaan, dan geef je je ideeën bovendien ook geen ruimte om te ontwikkelen. Je merkt het misschien ook wel als je op vakantie bent. Je hebt letterlijk afstand van de situatie en krijgt daardoor meer ruimte in je hoofd, waardoor oplossingen voor problemen en nieuwe ideeën je ineens te binnen schieten. Het is essentieel om je energie op bepaalde momenten vast te zetten en ook weer los te laten. Het zorgt voor zoveel meer balans”, tipt Tom Sebastian tot slot.

 

Elke keuze is een goede keuze

Welke lessen zou de ondernemer haar vroegere ik mee willen geven? “Dat het niet allemaal perfect hoeft. Goed is ook echt goed genoeg. Het is goed om af en toe rust te nemen. Je bedrijf stort niet meteen in elkaar als je even helemaal niets doet. Het is goed om af en toe nee te zeggen. Je kan en hoeft niet iedereen tevreden hoeft te stellen. Tot slot dat elke keuze een goede keuze is! Steve Jobs zei al eens: You can’t connect the dots looking forward; you connect them looking backwards. Je mag trots zijn op de stappen die je zet en af en toe achteromkijken.”

Dat we nog veel van Sylvana gaan horen, daar is Tom Sebastian van overtuigd. “Ze weet heel goed wat ze wel en niet wil, durft snel te schakelen en stappen te maken. Ik kan niet wachten om te zien waar ze over vijf jaar staat!”

 

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*