Tom’s start van de dag

9 mei 2018 560 woorden 3 minuten

Een goed begin is het halve werk. En daarom begin ik elke ochtend met tijd voor mezelf en om mezelf te ontwikkelen. Mijn ochtenden hebben een vaste structuur. Om half 7 begint de dag. En ik sta expres vroeg op zodat ik flink wat tijd voor mezelf heb.

Allereerst, om de motor te later draaien, heb ik echt een cafeïne shot nodig. Zonder een goede kop koffie gaat er sowieso weinig gebeuren! Daarna heb ik anderhalf uur tijd voor mezelf. Zo begin ik elke dag met aandacht voor geest en lichaam. Ik maak dankbaar gebruik van diverse apps die me hierbij helpen.

Ik heb verschillende ‘grattitude’apps. Hierin schrijf ik elke dag dingen waar ik dankbaar voor ben. Mijn gezondheid, relatie, familie, vrienden, mijn bedrijf en ja, ook het geld waar ik dankbaar voor ben. Geld dat zorgt dat ik een mooi leven heb en de ruimte heb om mezelf te ontwikkelen en waardoor ik ook kan delen. Het is goed om stil te staan en dankbaar te zijn voor wat goed is in je leven.

Daarnaast gebruik ik de app ‘subliminal work’. Deze app stimuleert positief denken en is ideaal voor focus, maar ook als je last hebt van fobieën of onzekerheid. De audioboodschappen bestaan uit opnames die affirmaties of uitspraken maskeren met andere geluiden. Deze zijn op een zodanige manier opgenomen dat je de betekenis er niet van bewust kunt waarnemen. Voor mij is dit een hele fijne manier om te dag mee op te starten.

Snel en gefocust blijf ik met de app ‘memorado’. Deze app traint namelijk je hersenen en je geheugen. De spelletjes lijken op het eerst gezicht heel simpel. Het zijn eigenlijk minigames die je heel snel kunt spelen, maar die zonder dat je het in de gaten hebt je hersenen een boost geven. Het gaat hierbij om je denksnelheid, logisch denken, je concentratie en je reactieve vermogen. Het zijn dagelijkse trainingen die ervoor zorgen dat elk van deze verschillende eigenschappen van je hersenen getraind worden. Handig daarbij is dat je constant statistieken kunt bekijken! Zo kun je zien hoe gaat het eigenlijk gaat met je hersenen.

Om even te ontspannen gebruik ik de app ‘blendle.’Daar heb ik alle tijdschriften en kranten op één plek. En om mijn geest te voeden met nieuwe leerzame dingen gebruik ik de app ‘blinklist’. Deze app pikt de essentie uit boeken, zodat je niet het hele boek hoeft te lezen maar wel de boodschap meekrijgt. Mijn interesses liggen dan vooral in boeken op het gebied van psychologie, ondernemen en mindfulness.

Na al deze training voor mijn geest is het tijd voor een fysieke workout! Hier gebruik ik elke keer weer iets anders voor, dat kan een filmpje van YouTube zijn voor yoga, of de ‘7 minute workout’ app. Als ik maar even 10, 20, 30 minuten intensief fysiek bezig ben.

En daarna is het tijd voor een wandeling met Juul! Mijn telefoon laat ik dan thuis. Zonder beeldschermen en zonder prikkels van buitenaf kan ik mijn geest en lichaam weer echt in balans krijgen.

Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en jezelf te ontwikkelen. Als je de juiste synergie hebt van geest en lichaam, straal je dit ook uit en werkt dit positief door voor jou en voor jouw beauty business!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*