Waar heb jij een hekel aan?

3 mei 2018 505 woorden 3 minuten

Aan welke activiteit binnen jouw bedrijf heb jij de ergste hekel? Wist je dat het bewezen is dat juist dáár het geld en succes verborgen ligt! De dingen die jij leuk en belangrijk vindt zijn namelijk meestal niet de dingen die het meest belangrijk zijn voor het succes van jouw bedrijf.

Administratie

Ik hou zelf niet van de administratie. Toen ik 30 jaar geleden begon was ik freelancer en moest ik alles zelf doen. De administratie, de facturen, de belasting. Ik was heel alert op alles. Toen ik meer klanten kreeg en het drukker werd vond ik het fijn dat ik steeds meer kon doorgeven aan de boekhouder. Ik ging in Amerika werken, ik ging meer geld verdienen en de boekhouder regelde de rest. Ik was van die vervelende administratie af maar ik raakte wel het overzicht kwijt. In grote lijnen wist ik wel wat er speelde, maar wat er exact binnen kwam en wat eruit ging was me niet duidelijk. Mijn winst en kosten waren een absoluut raadsel.

Toen ben ik me een aantal jaren geleden toch gaan verdiepen in de administratie. Ik ben gaan kijken naar de werkelijke omzet, waar mijn kosten lagen en hoe ik dit kon verlagen. Het is ontzettend belangrijk dat je zelf weet hoe je bedrijf er voor staat. Probeer daarom maandelijks in de boeken te kijken.

Social Media

Ondernemers hebben ook vaak een hekel aan sociale media. Er ligt een enorme druk op en het kost veel tijd. Een truc is om structuur aan te brengen in je sociale media. Reserveer er tijd voor. Het beste is elke dag iets te posten, maar als je met regelmaat én op Facebook én op Instagram plaatst is er in ieder geval een connectie met jouw klanten. Maak bijvoorbeeld gebruik van de planfunctie van FB, zo kun je in één klap meerdere berichten invoeren en een datum en tijdstip invoeren wanneer deze geplaatst moeten worden.

Het algoritme is veranderd bij FB, daardoor zie je minder van zakelijke pagina’s voorbij komen. Een tip is ook om je klanten te vragen om naast je pagina te liken ook op volgen te klikken en voor ‘als eerste weergeven’ te kiezen omdat ze anders niet al jouw tips en acties zien.

Hoe kan je je volgers meer interesseren voor je social media? Door Live te gaan! Zo krijg je interactie met je klanten en kun je je diensten vertellen en is er direct contact. Live zijn is iets waar de meesten tegenop zien. Het is natuurlijk spannend, zeker de eerste keer. Maar ook dit went én levert iets op!

Ik vind de administratie nog steeds niet leuk. Maar ik doe het nu wel.

Als jij je verdiept in waar je een hekel aan hebt en het gewoon wél doet, heb je veel meer overzicht. Dat geeft rust en je zult zien dat dit direct een positief effect heeft op jou en daarmee ook op je beauty business!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*