In gesprek met Tom Sebastian & Yvonne Duyvestijn

8 juni 2023 787 woorden 4 minuten

Yvonne Duyvestijn is eigenaresse van de salon Essence of Beauty in Voorschoten. De ambitieuze schoonheids- en PMU-specialiste maakte in 2006 nadat haar drie dochters geboren waren de carrièreswitch van doktersassistente naar nagelstyliste en bouwde door het volgen van materclasses, trainingen en opleidingen haar specialismes en bedrijf steeds verder uit. Gedreven door haar ambitie en ondernemersbloed weet ze zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Zo is ze momenteel bezig met verdieping in het vak tot medisch schoonheidsspecialiste, waar haar medische achtergrond goed bij van pas komt.

Tom Sebastian begeleidt als business consultant ambitieuze ondernemers en bedrijven in de lifestyle en beauty business bij het zetten van de volgende stap. Zo ook de ambitieuze schoonheids- en PMU-specialiste Yvonne Duyvestijn, die de business consultant ontmoette tijdens een event in 2017. Om meer overzicht en structuur in het ondernemerschap te krijgen besluit ze de online training van Tom Sebastian te volgen die hij destijds nog gaf, waarna ze doorstroomde naar een 1 op 1 coaching traject.

Een aantal jaren verder hebben de twee een mooie samenwerking opgebouwd, waarbij ze werken aan het verwezenlijken van nieuwe dromen en overzicht in het bedrijf. Tom Sebastian over de stappen die de ondernemer heeft gezet: “Yvonne kwam bij mij voor meer structuur. Door met timemanagement grip op haar agenda, financiën en werkzaamheden te krijgen, heeft ze meer tijd en ruimte voor haarzelf gecreëerd. Bijvoorbeeld om naast haar onderneming door te studeren ter verdieping en verbreding van haar vak. Daardoor heeft ze op een fijne manier enorm veel groei kunnen realiseren zonder haarzelf compleet voorbij te lopen.”


Van doktersassistent naar ondernemer in de beauty branche

Van doktersassistente tot nagelstyliste tot schoonheids- en PMU-specialist en binnenkort medisch schoonheidsspecialiste. Hoe vindt deze ambitieuze ondernemer de balans tussen ambitie, succes en haar privéleven?

Yvonne over haar veelzijdige loopbaan en ambities: “Toen mijn drie dochters werden geboren vond ik mijn beroep lastig te combineren. Ik was doktersassistente. Iets wat ik altijd als erg leuk had ervaren, met name door het contact dat ik had met de mensen die langskwamen in de praktijk. Door de uitbreiding van mijn gezin besloot ik dat het tijd was voor een switch: ik begon voor mijzelf. Zo zorgde ik voor meer vrijheid in mijn agenda. Ik werd de baas over mijn eigen tijd en kon mijn ei kwijt in iets wat mij voldoening gaf: iemand helpen en blij de deur uit laten gaan. Dat geeft mij in essentie positieve energie. Naast het opzetten van een eigen onderneming, besloot ik ook mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volgde ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste en verdiepte ik me later in PMU. Momenteel ben ik bezig met een specialisatie als medisch schoonheidsspecialiste. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus die gedrevenheid zat er stiekem al wel vanaf jongs af aan in!”


Durven doen waar je hart sneller van gaat kloppen

“Durven kiezen voor ondernemerschap betekent ook leren loslaten om echt te kunnen doen waar je hart sneller van gaat kloppen”, deelt Tom Sebastian. Durven doen wat je leuk vindt is één ding, de valkuil ligt volgens de business consultant bij het teveel tegelijk willen doen. “Als je eenmaal in een flow zit is het verleidelijk om aan veel projecten tegelijkertijd te werken. Er kan zoveel leuks en interessants op je pad komen, maar soms zijn timing en focus net zo belangrijk om succes te oogsten en jezelf niet voorbij te lopen.”


Balans tussen ondernemen en het gezinsleven

Hoe vind je ontspanning wanneer je zoveel energie van je werkweek krijgt? En hoe combineer je alle rollen en verantwoordelijkheden die je hebt? Timemanagement is een van de thema’s waar Yvonne met Tom Sebastian aan heeft gewerkt. “Ik probeer de juiste balans tussen werk en ontspanning te vinden door te werken met een goede planning en daarin duidelijke grenzen aan te geven. Elke woensdag ben ik bijvoorbeeld vrij. Niets moet, alles mag. Dat vind ik een belangrijk gegeven”, vertelt Yvonne.


De kracht van jezelf opnieuw uit durven vinden

Tom Sebastian: “Balans ontstaat wanneer de basis op orde is. Door te werken aan thema’s die belangrijk zijn voor de basis van je bedrijf ontstaat er ruimte voor nieuwe doelen en groei. We hebben hard gewerkt aan zichtbaarheid, financiën en timemanagement. Door prioriteiten te stellen en de to do lijst te bewaken is er ruimte ontstaan voor zowel ontspanning als ontwikkeling. De kracht van Yvonne zit in het steeds weer opnieuw durven uitvinden van haarzelf en haar bedrijf. Daardoor komt deze ambitieuze ondernemer niet stil te staan, terwijl ze ook nog eens dichtbij zichzelf blijft. Dat siert haar enorm en zorgt ervoor dat we nog veel van haar gaan horen!”

 

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan een vrijblijvend gesprek in of stuur een mailtje naar support@tomsebastian.com.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*