Hoe ik uit de spirituele kast kwam

3 oktober 2019 505 woorden 3 minuten

Spiritualiteit was vroeger een redelijk beladen onderwerp. Een jaar of vijftien geleden werd het nog veel geassocieerd met geitenwollen sokken, haak-en brei clubjes en moestuintjes.

Tegenwoordig is spiritualiteit meer een levenswijze, hoort het erbij. Er is steeds meer interesse voor, op persoonlijk vlak maar zeker ook op zakelijk gebied.

 

Spirituele opvoeding

Als je jezelf vraagt hoe spiritueel je bent, welk cijfer zou jij jezelf dan geven? Ik geef mezelf een tien en ik zal je vertellen waarom. Ik ben spiritueel opgevoed, dat uitte zich in het enthousiasmeren en stimuleren van je eigen pad en intuïtie volgen. Mijn moeder was yoga lerares en leerde mij mediteren, hoe ik daarmee mijn gedachtestroom kon controleren. Ze leerde me intuïtief denken en te luisteren naar die eerste oergedachte die elk mens heeft. Ik leerde zonder angst of wantrouwen de dingen te doen die goed voor mij voelden. Mijn moeder liet mij boeken lezen over helderziendheid en heldervoelendheid. Zonder dat ik in de gaten had dat het spiritueel was heb ik mij op die manier ontwikkeld.

Toen ik twaalf was zat ik op ballet in Den Bosch en ging het gerucht dat de balletlerares helderziend was. Daar was iedereen een beetje bang voor. Ik zag dat anders, ik zag het als een bepaalde ontwikkelde kracht. Ik geloof niet zozeer in voorspellen maar wel in sterk aanvoelen. Ik voel snel emoties bij anderen aan en dit komt zowel privé als zakelijk goed van pas. Ik kom zo sneller tot de kern van de zaak.

 

Terug in de kast

Ik ben niet mijn hele leven spiritueel geweest. Vanaf mijn twaalfde ging ik de meer geijkte paden bewandelen. Van ballet ging ik naar mode en toen naar uiterlijke verzorging, de buitenkant. Totdat ik na een flinke burn-out weer terugkwam bij yoga en mindfulness.  Ik besefte dat het iets was wat ik nu naar buiten kon brengen. Toen ik als visagist werkte hield het me tegen omdat het ook een beetje haaks op elkaar stond. Ik was bang om als die visagist te worden gezien die ook zo nodig spiritueel moest zijn. De tijd was er nog niet rijp voor. Nu wel.

 

De perfecte combinatie voor groei

Nu ik met GROW support ondernemers begeleid blijkt dat mijn spirituele kant heel mooi geïmplementeerd kan worden in mijn bedrijf. Naast mijn feitelijke kennis van bedrijfsgroei helpt mijn intuïtie mij mijn doel te bereiken en daarmee ook het doel van andere ondernemers. Het is de perfecte combinatie voor groei. Ik heb ook het gevoel dat ik nu exact ben waar ik moet zijn in deze periode van mijn leven. Alle hulpboeken en trainingen komen altijd uit bij de kern, zorg dat je doet wat bij je past, alleen dan kun je je passie volgen en word je een blij en gelukkig mens.

Dat is mij nu gelukt en ik hoop anderen ook naar dit punt te mogen helpen. Dat is waar mijn passie ligt.

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*